Проблемната туристическа агенция Thomas Cook преговаря за спасяването си. Компанията

...
Проблемната туристическа агенция Thomas Cook преговаря за спасяването си. Компанията
Коментари Харесай

Thomas Cook преговаря с Fosun за спасителна инжекция от £750 млн

Проблемната туристическа организация Thomas Cook договаря за спасяването си. Компанията желае 750 милиона паунда избавителна инжекция от банки и от най-големия си акционер - китайския конгломерат Fosun.

Към момента няма финансовите ограничения не са финализирани, само че е допустимо китайският вложител да закупи туроператора на Thomas Cook.

Изпълнителният шеф на организацията Петер Фанкхаузер съобщи, че офертата на Fosun не е била резултатът, който и двете страни са очаквали, само че въпреки всичко предлагането било прагматично.

Пред BBC Фанкхаузер увери, че клиентите на компанията не би трябвало да се тормозят за своите почивки - всичките резервации са сигурни.

" Клиентите ни могат да резервират при нас без никакви терзания ", сподели той и добави, че компанията разполага с задоволително запас да ръководи бизнеса си, който въпреки всичко е обвързван с това хората да се любуват на почивките си.
 Туроператорът Thomas Cook отваря хотели в Гърция и Турция
Туроператорът Thomas Cook отваря хотели в Гърция и Турция

Компанията се уголемява в Източното Средиземноморие и Егейския район

Финансовата инжекция ще бъде задоволителна на компанията да търгува свободно до края на идната година и да влага за в бъдеще.

По-рано тази година Thomas Cook започва стратегически туристически обзор, само че от този момент европейският туристически пазар прогресивно е станал по-голямо предизвикателство съгласно тях.

Това е принудило организацията да се обърне към банките си и към Fosun. Ако договорката продължи, китайците ще имат мажоритарен пакет от туроператора и огромен, само че миноритарен дял от самолетната компания.

По думите на Фанкхаузер офертата на китайците е най-хубавата допустима. " Със договорката ще запазим по най-хубавия метод нашия бизнес и ще осигурим устойчиво финансово бъдеще ", сподели още той.
 Най-големият туроператор в Европа чака по-малки доходи поради тероризма
Най-големият туроператор в Европа чака по-малки доходи поради тероризма

От TUI обаче резервират прогнозата за облагата си
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР