Проблемите в Спешната помощ са най-различни. В хода на работата

...
Проблемите в Спешната помощ са най-различни. В хода на работата
Коментари Харесай

Директорът на Пирогов: Агресията към лекарите затруднява нашата работа

Проблемите в Спешната помощ са най-различни. В хода на работата всеки един, който има отношение, се пробва да работи и да ги отстранява, от една страна, а въпреки това, - хората, които работят в Спешната медицина, са длъжни при съществуването на проблеми да могат да бъдат съответни.


Това съобщи доктор Валентин Димитров, изпълнителен шеф на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ", съобщи кореспондент на БГНЕС.

“Апелирам пациентите и хората за едно нещо - хората, които идват с колите за спешна помощ, хората, които ви посрещат пред триажната зала и шоковата зала, - това са лекари, фелдшери и медицински сестри, които са хора като вас, работят 24/7 и са там, с цел да ви окажат незабавна помощ. Преценката едно положение дали е незабавно, е на квалифицираните екипи. Разбира се, когато човек е потърпевш, той счита, че е най-спешният, само че дано да не забравяме, че всеки един човек и всеки един екип има избран потенциал, и с опциите си той може да покрие избран брой пациенти. Нетърпеливостта на хората, експанзията, условията към лекарите не усъвършенстват нашата работа, а я затрудняват. Апелът ми е дано да бъдем по-толерантни ние като пациенти от една страна, тъй като всеки доктор е и пациент, и от друга - към хората, които ни посрещат, с цел да може и те да бъдат съответни ”, добави доктор Димитров.

Той уточни, че младите лекари сега се насочват към специалности, които са по-добре заплатени и отсега нататък дават по-добри благоприятни условия за финансова реализация. “Спешната помощ е звеното, в което има най-вече работа, само че постоянно остава недофинансирано ".

“Радостното е, че има и младежи, които са отдадени, екшънът в незабавната медицина ги притегля доста повече в сравнение с парите, които биха получили ", добави ръководителят на незабавната болница. И напомни, че страната би трябвало да се грижи по-добре за опазването на здравето: " в случай че страната не застане зад " Пирогов " като единствена най-голяма незабавна болница с едно финансиране по по-различен метод, постоянно ще има дефицит ”, изясни той./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР