Проблемите със световната верига на доставки карат големите търговски компании

...
Проблемите със световната верига на доставки карат големите търговски компании
Коментари Харесай

Проблемите с доставки карат големи търговски вериги да наемат цели кораби

Проблемите със международната верига на доставки карат огромните търговски компании да подхващат неочакван ход - наемането на цялостен транспортен съд за осъществяването на поръчките. Целта е да се прескочат огромните тапи, които се получават по пристанищата, а и да спестят пари от очакване. Според информация от предходната седмица в над 60 плавателни съда чакат да бъдат разтоварени и обслужени на две от най-големите пристанища в Съединени американски щати - Лос Анджелис и Лонд Бийч, оповестява Reuters. За съпоставяне, преди пандемията беше извънредно да има повече от един транспортен съд на опашката. Според Бърт Фликингър, шеф в консултантската организация Strategic Resource Group, най-малко 20% от продуктите, чакащи да бъдат разтоварени в двете пристанища, няма да стигнат в точния момент за черния петък, когато множеството търговци вършат към една трета от облагите си.

Именно това кара огромните вериги магазини и производители да наемат цели кораби, с цел да транспортират стоката си. Walmart употребява един от най-големите кораби в света - The Flying Buttress, с цел да избави празничния сезон, само че това не е единственият кораб, пренасял артикули на комерсиалния колос. " Чартърните плавателни съдове са единствено един образец за вложенията, които направихме за доставка на артикули допустимо най-бързо ", споделя Джо Мецгер, изпълнителен вицепрезидент по интервенциите по веригата на доставки в Walmart. Досега компанията използваше друг брой контейнери на разнообразни кораби, само че последните проблеми с веригите на доставки докара до смяната.

Home Depot ползва друга тактика за справяне с проблемите. От компанията взеха решение да доставят стоката си на друго пристанище - това в Сан Диего. " Това е последният напор. Те вършат всичко належащо, с цел да завоюват на един прегрял пазар ", споделя специалист за търговците на дребно.
Не всяко пристанищеможе да поеме товарите
Пристанището в Сан Диего, въпреки огромно и с опит в обработването на съвсем всевъзможен тип артикули, не може да се съпоставя с тези в Лос Анджелис и Лонг Бийч. То може да поеме най-много 500 контейнера от два кораба на месец, като съгласно шефа по бизнес развиване на пристанището Грег Бороси, това ще се резервира най-малко до края на годината. Това е по този начин поради неналичието на високи кранове, които да могат да подвигат и местят контейнерите от корабите в камиони или влакове. Съпътстващата инфраструктура също не е на задоволително положително равнище - товарните влакове в региона са предопределени и построени за транспортиране на различен вид материали, а пътищата и хората от локалните общности ще са срещу огромния брой камиони, нужни за извозването на толкоз доста стока. " Бихме имали доста нещастна общественост, в случай че имахме 3000 контейнера, слизащи от транспортен съд, които в следствие да отпътуват с камиони ", прибавя Бороси.

Проблемите за търговци и купувачи обаче се отразяват добре на фирмите за морски транспорти. В момента цената за транспорти на един резервоар на огромен транспортен съд е най-малко 20 хиляди $, което е безспорен връх. Това кара компаниите да пускат на вода оптимално доста плавателни съда, като съгласно източници на Reuters някои даже купуват употребявани съдове, с цел да усилят облагите си в допълнение.

Проблемите със международната верига на доставки карат огромните търговски компании да подхващат неочакван ход - наемането на цялостен транспортен съд за осъществяването на поръчките. Целта е да се прескочат огромните тапи, които се получават по пристанищата, а и да спестят пари от очакване. Според информация от предходната седмица в над 60 плавателни съда чакат да бъдат разтоварени и обслужени на две от най-големите пристанища в Съединени американски щати - Лос Анджелис и Лонд Бийч, оповестява Reuters. За съпоставяне, преди пандемията беше извънредно да има повече от един транспортен съд на опашката. Според Бърт Фликингър, шеф в консултантската организация Strategic Resource Group, най-малко 20% от продуктите, чакащи да бъдат разтоварени в двете пристанища, няма да стигнат в точния момент за черния петък, когато множеството търговци вършат към една трета от облагите си.Именно това кара огромните вериги магазини и производители да наемат цели кораби, с цел да транспортират стоката си. Walmart употребява един от най-големите кораби в света - The Flying Buttress, с цел да избави празничния сезон, само че това не е единственият кораб, пренасял артикули на комерсиалния колос. " Чартърните плавателни съдове са единствено един образец за вложенията, които направихме за доставка на артикули допустимо най-бързо ", споделя Джо Мецгер, изпълнителен вицепрезидент по интервенциите по веригата на доставки в Walmart. Досега компанията използваше друг брой контейнери на разнообразни кораби, само че последните проблеми с веригите на доставки докара до смяната.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Транспорт
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР