Проблемите със съня са едни от най-честите причини много хора

...
Проблемите със съня са едни от най-честите причини много хора
Коментари Харесай

Защо е важно да ставаме по едно и също време всеки ден

Проблемите със съня са едни от най-честите аргументи доста хора да се усещат вяли и без сила. За това по какъв начин да спим по-качествено и кои неща са значими е говорено безчет пъти, правени са и стотици научни проучвания.
 Нуждаем ли се от повече сън през зимата
Нуждаем ли се от повече сън през зимата

Отговор дава ново изследване

Понякога обаче простите неща имат потребност от елементарен отговор. И доктор Джейд Ву, създател на книгата " Здравей, сън " (Hello Sleep) ни го обезпечава. Тя споделя, че най-важното нещо за съня ни е да се разсънваме едновременно всяка заран.

Нищо революционно, само че ето и обяснението. " Причината, заради която ще желаете да сте станали едновременно всеки ден е, тъй като тялото ни действа най-добре, когато съблюдава някакъв темп ", споделя тя пред.
 Снимка 403542

Биологичният ни темп зависи главно от неща в заобикалящата ни среда: доспива ни се, когато се стъмва, разбуждаме се при повече светлина. Когато се събудим и забележим светлина, тя сигнализира тялото ни, че е време за ставане.

Когато отваряме очи едновременно, програмираме тялото си за дневен режим на работа. А от него зависи и по кое време ще си легнем да спим. Защото с времето организмът ни ще стартира да създава хормона на съня мелатонин по времето, когато е време за лягане. И ще стопира да го създава сутринта.
 Снимка 504019

Ако ставаме по друго време всеки ден или даже променяме нормалния си режим за уикенда, мозъкът ни се обърква и дава сигнали за произвеждане на мелатонин безсистемно. А това сигурно ще опропасти нощния ни сън.

Доктор Ву поучава, в случай че въпреки всичко желаеме да поспим малко повече през почивните дни, да не надвишаваме един час от горната страна на нормалното си ставане. И да пробваме следобеден сън от към 20 минути, само че не по-късно от 3 следобяд.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР