Проблемите с веригата за доставки в авиационната индустрия ще продължат

...
Проблемите с веригата за доставки в авиационната индустрия ще продължат
Коментари Харесай

Най-големият авиопревозвач на Австралия прогнозира трудности заради недостиг на резервни части

Проблемите с веригата за доставки в авиационната промишленост ще продължат и в близко бъдеще, което съставлява предизвикателство за самолетните компании на фона на възходящото търсене на полети, след премахването на рестриктивните мерки поради Коронавирус. Това разяснява основният изпълнителен шеф на най-големия авиопревозвач в Австралия - Qantas Airways Ltd., Алън Джойс, заяви Интерфакс.

По думите му, с цел да има нормализиране на веригите за доставки в авиоиндустрията, ще са нужни още към 18 месеца.

" Това е същински проблем за цялата авиационна промишленост ", споделя той на събитие на Американската комерсиална камара в Австралия. " Това значи, че имаме обилни усложнения с обезпечаване на аварийни елементи. "

Прекъсванията във веригата на доставки в резултат на пандемията от ковид, затрудняват подмяната на съставни елементи на самолети, което в някои случаи води до закъснения на или анулация на полети, даже излизане от употреба на самолети.

Така да вземем за пример на Jetstar, нискобюджетна дъщерна компания на Qantas, за несъмнено време трябваше да спре полетите по едно и също време с шест от 11 широкофюзелажни самолета, което докара до проблеми с осъществяването на графика на полетите. Сред проблемите Джойс посочми удълженото време за промяна на съставни елементи и проблемите с намирането на избрани аварийни елементи.

Qantas сподели по-рано през октомври, че е заделила 200 милиона австралийски $ (127,6 милиона щатски долара) за подкрепяне на възобновяване на работните процеси и справяне с проблеми при веригите за доставки.

От началото на 2022 година пазарната капитализацията на Qantas Airways се е нараснала с 16%.
 Qantas се отхвърли от поръчка за A380
Провалена договорка сложи под въпрос бъдещето на най-големия пътнически аероплан

Airbus има едвам 79 поръчки за емблематичния модел
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР