Проблемите с топлоснабдяването за изключително големи. Това констатира за пореден

...
Проблемите с топлоснабдяването за изключително големи. Това констатира за пореден
Коментари Харесай

Новата наредба за парното била прах в очите на хората

Проблемите с топлоснабдяването за извънредно огромни. Това установи за следващ път някогашният омбудсман Мая Манолова на полемика за новата разпоредба за топлоснабдяването. Тя разкритикува още веднъж високите цени на парно и топла вода, неразбираемите сметки и връзки сред компаниите за дялово систематизиране, сдруженията и потребителите.

Хората чакат да има действителни същински промени в нормативната база, сподели Манолова. Тя желае да се одобри ясна и разбираема методика за дялово систематизиране в една постройка. Председателят на гражданската самодейност Изправи се.бг е недоволна, че КЕВР и Следствен отдел към окръжна прокуратура не са изпратили свои представители на полемиката.

Обсъждането на новата разпоредба идва три месеца след последните промени в закона. Още като публичен бранител тя е подхванала всички ограничения за напън върху институциите в името на отбраната на правата на потребителите. Липсва обаче политическа воля за промяна в бранш топлоснабдяване, безапелационна е Мая Манолова.

Новата разпоредба е следващото отчаяние, посочи тя и я оцени като прахуляк в очите на хората. Наредбата била опит да се заблуди съда. Съдът анулира методиката за пресмятане на такса сградна апаратура. Новата разпоредба е остарялата разпоредба, новата методика е остарялата методика, разгласи Манолова. С измененията се правел опит да се закрепи ситуацията. Манолова още веднъж се разгласи против произвола на топлофикационните сдружения.

Каквито и промени се вършат по наредбата, съгласно Манолова, в случай че министерство на енергетиката не предложи същински промени, промяна няма да се случи.

Държавата през своето законодателство дава едно само право на жителите - да заплащат, изясни тя. Днес други вземат решение вместо жителите, изясни Мая Манолова. Гражданите не могат да апелират решенията на КЕВР. Фирмите за дялово систематизиране могат да вършат неверни доклади, без да се изясняват на жителите. Това е един обаян кръг, от който няма излизане, в случай че не бъдат направени промени в Закона за енергетиката, безапелационна е Мая Манолова. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР