Проблемът с ваксинирането срещу коронавирус идва от малкото дози ваксини,

...
Проблемът с ваксинирането срещу коронавирус идва от малкото дози ваксини,
Коментари Харесай

Акад. Петрунов: Пандемията ще се задържи поне до края на 2022 година

Проблемът с имунизирането против ковид идва от дребното дози ваксини, с които разполагаме. Фирмите поеха отговорност, която не могат да поемат. Това съобщи пред Българска национална телевизия имунологът акад. Богдан Петрунов

" АстраЗенека " не отстъпва по успеваемост на РНК имунизациите. Случите на тромбози са доста по-малко от случаите в света без имунизация. Ваксината на " АстраЗенека " не е повода за тромбоемболизъм ", сподели още той.

" Сигурен съм, че до края на годината ще имаме огромен % ваксинирано население. Все още 30-40% от българите не желаят да се имунизират. Антиваксърската настройка я има измежду хората ", добави имунологът.

" Необяснимо е да ни боязън повече от имунизацията, а не от болестта. Ваксината ни защищава и построява имунитет - без имунизация няма справяне с пандемията ", предизвести акад. Петрунов.

" Ваксината защищава от тежкото боледуване и хоспитализациите, само че не и от разпространяването на вируса. Имунизацията води до по-голям имунитет - в пъти по-силен от този, след прекаран вирус ", разкри акад. Богдан Петрунов.

" Ваксината на " Янсен " (Джонсън и Джонсън) е с успеваемост към 76%, сподели още той и добави: Три нови ваксини предстоят да бъдат утвърдени. Не по-рано от края на 2022 година ще сложим завършек на пандемията ", предвижда имунологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР