Проблемът с дефицитът на жилища в Копенхаген датира от години.

...
Проблемът с дефицитът на жилища в Копенхаген датира от години.
Коментари Харесай

Дефицитът на жилища е толкова голям, че се строи изкуствен остров

Проблемът с дефицитът на жилища в Копенхаген датира от години. Търсени са редица решения. Много от тях са осъществени, само че по този начин или другояче казусът продължава. Един от методите да се построят повече жилища е построяването на неестествен остров. Той ще е с величина 2.8 кв.км. „ Линетехолм “ ще бъде ситуиран в източната част на крайбрежието на Копенхаген. Жилищните здания върху нещо ще са с потенциал 35 000 души. Те би трябвало да се настанят в тях през 2050 година

Изкуственият остров ще играе значима роля освен в жилищната сфера, само че и в модернизирането на инфраструктурата на града. Средствата от продажбата на жилища ще бъде вложена в построяването на подводен тунел под пристанището. Там ще бъде прекарана линия на метрото, която ще свързва града с летището.

Не липсват и критици на плана. Основно това са природозащитници, които се безпокоят от вредите, които ще нанесе изкуственият остров върху околната среда, най-много от замърсяване на водите и ограничение на водния поток в проливите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР