Проблемът на Даниел Митов не е, че е член на

...
Проблемът на Даниел Митов не е, че е член на
Коментари Харесай

Антон Кутев: Атаката по договора с БОТАШ е политическа спекулация, която цели да удари президента

Проблемът на Даниел Митов не е, че е член на ГЕРБ, той е зам.-председател на партията, неуместно е той да заеме поста на външен министър, тъй като той ще дава отговор за външния избор, изясни в " Тази заран " някогашния представител на служебните държавни управления на Гълъб Донев Антон Кутев.

Според него несъгласието идва от разпадналата се сглобка, която " се събра, с цел да промени Конституцията " и да я направи неработеща, и " в този момент в селския си спор им е отговорен президентът ".

Спрямо предните парламентарни избори, Кутев уточни, че " хората видяха, че изборите бяха почтени ", като съгласно него предното служебно държавно управление не се е месило в тях. " Сега отново ще има кавги, доста е просто да се възпроизведат кавги. Това, че има кавги не значи, че изборите не са почтени ", разяснява още той.

Кутев изясни, че кабинетът е политическа фигура, който няма по какъв начин да не въздейства на политическите процеси, а че това въздейства на изборите е несъществено.

Спрямо дълготрайните контракти, които преди служебните кабинети са подписвали, Кутев уточни, че до момента " никой не е пречил " на това - " в случай че не бяха подписани, щяхме да сме в икономическа и енергийна рецесия ".

 

Относно това дали договорът " Булгаргаз-Боташ " е в ущърб на България, Кутев съобщи, че това би трябвало да отиде в прокуратурата. " Аз не защищавам контракта, не могат да бъдат изведени негативите без да бъдат потвърдени, сега това е политическа нечиста сделка, която цели да удари президента. Аз не съм чел този контракт, само че той е над моя потенциал, не мисля че в България има повече от 10 индивида, които го схващат ", уточни още Кутев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР