"Проблемът, който в момента има, е, че върху лекарите има

...
"Проблемът, който в момента има, е, че върху лекарите има
Коментари Харесай

Лекарите да се освободят от политическото влияние, за да са в милосърдното съсловие, съветва Ренета Инджова

"Проблемът, който сега има, е, че върху лекарите има и едно второ равнище на политическо въздействие, от което те би трябвало да се освободят, в случай че желаят да останат в милосърдното съсловие ". Това сподели пред БНР Ренета Инджова, длъжностен министър председател в интервала октомври 1994 - януари 1995 година. По думите ѝ психическото влияние и психическите репресии върху пациентите са неприемливи, тъй като има предписание, че пациентът постоянно има право, тъй като той е страдащото създание.

"Въпросът е дали този режим е и медицински, и обществено, и политически аргументиран, тъй като е известно затворените пространства какви проблеми раждат ", акцентира Инджова. Според нея в света през днешния ден се изповядва правилото на взаимно колабориране сред пациент и доктор, с цел да има в съгласие деяние, с цел да може дружно да преодолеят заболяването.

"Когато има на 7 милиона души 31 умряли и те се назовават жертви, това не е отношение на доктор към пациент, а на доктор към жертва. Ние не сме жертви на никого, с изключение на на политическата класа, която желае да трансформира обстановката в свое поле за деяние! ", безапелационна е Ренета Инджова. Тя разяснява, че има заплаха и в опазването на здравето да се получи резултат, който към този момент е следен в други инфраструктури.

"Образованието деградира точно от неналичието на положително взаимодействие сред възпитаници и учители. Сега ще стане същото сред хора, които са евентуално застрашени от нещо, което не е пристигнало, и лекарите, сред които също стартира да се раждат несъгласия ", уточни някогашният длъжностен министър председател.

Инджова счита, че България се намира в обстановка, в която "на една доста дребна извадка на заболелите чакаме да влезе в системата на опазването на здравето, с цел да бъде третирана. И от нея вършим заключения за цялата популация ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР