Проблемът идва не от това, което не знаем, а от

...
Проблемът идва не от това, което не знаем, а от
Коментари Харесай

Една от най-силните японски реклами

„ Проблемът идва не от това, което не знаем, а от това, което сме уверени, че не е по този начин ”, споделя Марк Твен.

От години ви представяме едни от настоящите, известни, високобюджетни телевизионни реклами на световните марки. Днес взехме решение да ви напомним една по-стара, японска реклама от 2002 година, която продължава да бъде отбелязвана и харесвана в уеб страниците за маркетинг акции от другите страни и в класациите с най-хубавите реклами на всички времена. Става дума за филмчето " Imagination " на японската неправителствена организация Ad Council Japan. От юли 1971 година организацията се занимава с това да популяризира и координира излъчването на реклами на спонсори, свързани със обществени проблеми и начинания, които целят позитивна смяна в обществото.

Сюжетът на рекламата показва учителка, която моли децата в клас да нарисуват „ каквото им пристигна на разум ”. Някои от тях рисуват цветна котка, други зайче. Едно момченце обаче настойчиво оцветява лист в черно. И дълго продължава по този начин. 

Идеята на рекламата е да подсети на феновете, че огромна част от децата, които се затварят в личен свят, отхвърлят да поддържат връзка и се потопяват във въображението си, може да не са проблематични, а по-скоро да бъдат гениални. Важно е единствено да успеем да ги разберем.

Филмчето се счита за част от огромните достижения на японския рекламен колос Dentsu, който се гордее с ненадминати хрумвания и софтуерни способи за осъществяване на рекламните известия. Можете да го видите тук.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР