Проблемът е, че липсва бюджет на Столичната община - рефлектира

...
Проблемът е, че липсва бюджет на Столичната община - рефлектира
Коментари Харесай

Мутафчиев: Проблем е липсата на бюджет на Столичната община, все още не е приет културният календар

" Проблемът е, че липсва бюджет на Столичната община - рефлектира върху безусловно всички браншове ". Това съобщи ръководителят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев в студиото на „ Твоят ден " по NOVA NEWS.

По думите му забавеното приемане на финансовата рамка на столицата бави нарастването на заплатите на чиновниците в общинските културни институти, което към този момент е контрактувано.

„ Нямаме контракт, тъй като не е признат културният календар, само че тъй като обстановката е извънредно динамична, разбирам, че ръководителят на комисията по просвета в СОС Мирослав Боршош ще вкара точка в дневния ред за вторник ", съобщи Мутафчиев.

Той беше безапелационен, че гала за връчването на премиите „ Икар " в края на март ще има. Призът за извънреден принос ще получи Мария Каварджикова, а с този за чест и достолепие ще бъде отличен сценографът Вячеслав Парапанов.

Мутафчиев добави, че са съумели да подпишат доста добър групов трудов контракт, който дава опция на дейците в цялата страна да подписват договори по места, където са заложени нараствания на възнагражденията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР