Проблемът е, че имахме парламент, който опраска тези машини, не

...
Проблемът е, че имахме парламент, който опраска тези машини, не
Коментари Харесай

Стоил Цицелков: Отваря се вратата машините за гласуване да се премахнат преди местния вот

" Проблемът е, че имахме парламент, който " опраска " тези машини, не искаше те да се случват. Сега внезапно ЦИК се отхвърля от всеки вероятен надзор да забележим фактически има ли проблем с тези машини. "
Този коментар направи пред БНР Стоил Цицелков от Обществения съвет към Централната изборна комисия.
По думите му с последното решение на ЦИК за общо регистриране в протокола на гласовете от хартиените и машинните бюлетини няма да се знае от кое място идват грешките.

" Отново се разрушава доверието към изборите, като се нападна една или друга технология ", счита Цицелков.
В предаването " Преди всички " той акцентира, че машината за гласоподаване е била принизена " до касов уред ", само че продължава да има опция да резервира данните.

" Да може да разреши следствие, да стане ясно какво е ставало, в случай че има операция. Ние напълно се отхвърляме от тази опция. Не виждам здрав разсъдък зад такова решение. "

Експертът вижда в решението на ЦИК за броенето " брутално тъпчене, за следващ път, на наши цивилен права ".
Според Цицелков последното решение на ЦИК за преброяването след вота отваря вратата " да се изиска напълно унищожаване на тези машини преди локалния избор, който евентуално ще е 2 в 1 ".
" Натам вървят нещата ", счита той.
Цицелков подлага на критика равнището на другарство в ЦИК, което съгласно него протича " с профанизми и персонални нападки ".

Няма по какъв начин да са подготвени добре СИК-овете, когато към момента няма методически инструкции и ясно написани правила, съобщи още Стоил Цицелков.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР