Проблем с Марковски канал бави работата по Южния обходен колектор.

...
Проблем с Марковски канал бави работата по Южния обходен колектор.
Коментари Харесай

Проблем с напоителен канал бави проекта на ВиК Пловдив за 100 млн. лв.

Проблем с Марковски канал бави работата по Южния обходен колектор. Проектът на стойност 100 млн. лева е извънредно значим, защото касае канализацията на цялата Южна дъга на Пловдив.

„ Трябва да получим позволение за заустването в Марковския канал на дъждопреливника, който ще служи при дъждове и високи води. Проблемът е, че каналът е благосъстоятелност на Министерство на земеделието”, изясни шефът на ВиК Пловдив инж. Огнян Кулишев. Днес следобяд той ще има среща със зам.-министъра на Министерство на регионалното развитие, по време на която ще бъде разискван казусът.

„ Надявам се оптимално бързо да решим проблема с това заустване, което е последната спънка за координиране на работния проект”, посочи Кулишев.

Главен инженер Антон Гълъбов пък посочи, че незабавно след приемане на разрешителното планът може да бъде утвърден и дейностите да започват. „ Надявам се, че в границите на идващия месец това да се случи, тъй като нямаме време за строителството”, разяснява той. И напомни, че крайният период на плана е до края на 2023 година

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР