Проблем с картите в градския транспорт във Ямбол. Близо половин

...
Проблем с картите в градския транспорт във Ямбол. Близо половин
Коментари Харесай

Проблем с картите за пътуване: Недоволство на пенсионери и ученици в Ямбол

Проблем с картите в градския превоз във Ямбол. Близо половин месец след влизането в действие на решението на Министерски съвет за отстъпки, става известно възпитаници и пенсионери не могат да се възползват от тях. А след сигнал от Българска национална телевизия Министерството на превоза разпореди инспекция.

Пътуващите пенсионери и възпитаници са недоволни, че плануваното понижението на картите към момента не е в действие. В града издаваните карти са за един месец като могат да се употребяват една или всички линии. Сега картата за една линия е 19 лв., а за всички 23 лв..

Динка Желязкова: " В момента картата не са по този начин понижени, както споделиха по малкия екран. Пътувам с 23 лв. за всички линии - споделиха, че на всеки град поотделно. Били ги понижили по-рано нашите и може би по този начин ще останат ".

Марийка Иванова: " Цялата градска мрежа - 23 лв.. - Много ли ви е това? - Ми по какъв начин, ми по какъв начин. Малък бил града. Че какво съм отговорна аз, че е дребен града. Пенсионерите нямаме ли преимущество ".

Намаление няма и за учениците, където едномесечната карта за всички линии е на цена от 25 лв.. За една линия картата за месец е 23 лв., а за всички линии - 25 лв.. Проверката ни обаче сподели, че учениците всеобщо избират да си заплащат билетче от 90 стотинки.

Градският превоз в Ямбол се реализира напълно от частна компания. А от общината обясниха неналичието на понижение на цените с механически проблем, който превозвачът ще оправи до дни.

Кънчо Кънев, Община Ямбол: " От 20 февруари ще се продават новите карти за месец март. За учениците новите са 8,70 лева за една линия и за всички линии 13,50 лева С новата отстъпка цената за пенсионерите е 17,40 лева, а се резервира цената за всички линии 23,00 лв. ".

А от транспортното министерство стартират инспекция по случая.

Христо Алексиев, длъжностен вицепремиер и министър на превоза: " Ще бъдем безкомпромисни с всеки един опит за нечиста сделка и операция и всеки един опит тези средства, които би трябвало да отидат до ползвателите, да бъдат отклонявани от общините или от съответен транспортьор ".

От компанията транспортьор обясниха пред екипа ни, че обмислят възобновяване на средствата за февруарските карти на закупилите ги към този момент, само че не пожелаха да застанат пред камерата ни.

Репортер: Румяна Стефанова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР