Проблем с документацията за издаването на Акт 11 бави рестарта

...
Проблем с документацията за издаването на Акт 11 бави рестарта
Коментари Харесай

Иван Тотев: До лятото Пловдив трябва да има завършена зоологическа градина

Проблем с документите за издаването на Акт 11 бави рестарта на строителството на зоопарка в Пловдив, заяви кметът Иван Тотев. Заради напуснал чиновник във компанията по контрол, сега се преглежда цялата документи.
" Зоологическата градина не се строи, тъй като би трябвало да се създадат едни екзекутиви, надяваме се, че до завършек на месеца ще бъдат подготвени, тъй като това има отношение и към Акт 15 и Акт 16 ", съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев пред публицисти. Той бе безапелационен, че до края на месеца общината ще започва процедура по закупуването на животни за бъдещия зоопарк. „ В доста дейна фаза сме, с цел да можем при започване на лятото да имаме зоологическа градина със животни “, добави кметът.

Строителството на зоопарка беше възобновено при започване на февруари, откакто Върховният административен съд остави в действие решението от 21.06.18 година и осъди сдружението с нестопанска цел " Граждански надзор - отбрана на животните " да заплати по 100 лв. на РИОСВ-Пловдив и на общината, като разходи по делото. Именно въпросното съдружие оспорваше отхвърли от община Пловдив за осъществяване на оценка за влияние върху околната среда при смяната на градоустройствения проект на парк " Отдих и просвета ".

Новият зоопарк е 4 пъти по-голям от преди съществуващия, а старите ръждясали кафези бяха сменени от 22 естествени хабитата. Към този миг край Гребната база към този момент живеят 10 маймуни. Предстои да дойдат още 7 маймуни, три мечки, 5 броя елени лопатар, 6 муфлона, гълъби, зеленоглави патици, 8 броя камерунски кози, 2 броя декоративни патици от типа „ Мандарина “, 3 пауна и турска патица. В бъдеще тук ще живеят още фазани, сърни, антилопи, чакал, патагонска мара и виетнамски свине. За по-екзотичните животни пък се договаря с разплодник от Словения. Кметът Иван Тотев към този момент разгласи, че когато и да бъде отворен за визити, входът за зоокъта до края на 2019-та година ще бъде безвъзмезден за всички.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР