Пробив в преговорите между Сеул и Пхенян. Северна Корея ще

...
Пробив в преговорите между Сеул и Пхенян. Северна Корея ще
Коментари Харесай

Пробив в преговорите между Северна и Южна Корея, Пхенян праща делегация на олимпийските игри

Пробив в договарянията сред Сеул и Пхенян. Северна Корея ще взе участие на Зимните олимпийски игри в Пьончан идващия месец. Това беше реализирано на договарянията сред двете страни.

Днес двете прилежащи страни седнаха на масата за договарянията за първи път от две години. Срещата на високо равнище се състоя в демилитаризираната зона сред двете страни.

Начело на северкорейската делегация застана Ри Сон-гвон - доближен на военния министър на Северна Корея и ръководител на Комитета за спокойно обединяване.

Ри Сон-гвон отхвърли да прави изказвания като преди да се види с южнокорейските си сътрудници само съобщи, че „ срещата ще мине безпрепятствено ".

Новината за присъединяване на КНДР в Игрите оповестиха южкорейските представители на договарянията. Пхенян се е съгласил да изпрати делегация на Зимната олимпиада, която ще включва спортисти, високопоставени лица, танцьори, музиканти и демонстрационен тим по таекундо.

„ Ние предложихме среща с посредничеството на Червения кръст, на която да бъде разисквано събирането на разграничени фамилии по време на Лунната нова година ", разгласи Чун Хае-сун, зам. министър на обединяването на Южна Корея.

Сеул предлага също среща сред представители на въоръжените сили на двете страни за понижаване на напрежението на полуострова. Какво ще бъде контрактувано на първия кръг от договарянията, следва да се разбере.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР