Пробите за COVID-19, които трябваше да се отработят във варненската

...
Пробите за COVID-19, които трябваше да се отработят във варненската
Коментари Харесай

Всички изследвани във Варна проби за COVID-19 са отрицателни

Пробите за COVID-19, които трябваше да се отработят във варненската лаборатория през днешния ден, са негативни. Това заяви пред Радио Варна регионалният шеф Стоян Пасев, като се базира на Националния щаб за преодоляване на болестта с ковид.

Уточнява се, че пробите са взети от пациенти от цяла Североизточна България, измежду които е и доктор, взел участие в конгрес в Германия.

По-рано през днешния ден от Националния действен щаб оповестиха и за 62-годишна лекарка от София, която също е пътувала в чужбина и е дала позитивен резултат за ковид - нейният тест се оказа седмият позитивен за страната.

Междувременно кметът на Варна Иван Портних също разгласи, че в града няма потвърден случай на ковид.

" Всички проби от през днешния ден са негативни, резултатите излязоха доскоро, в това число и на 40-годишната жена, която е пристигнала преди две седмици от Германия. " - написа Портних във Facebook, като акцентира, че е неприемливо разпространението на подправени вести в обществената мрежа, които намират отражение в някои медии.

" Всеки подозрителен случай се следи деликатно от медиците във Варна, при тествана и потвърден ще бъдат осведомени своевременноа информация за случай на COVID19 жителите ", увери кметът. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР