Про-Тръмп адвокат, обвинен в заговор за изземване на машини за гласуване в Мичиган след изборите през 2020 г.

...
Адвокат, подкрепящ Тръмп, за който се твърди, че е участвал
Коментари Харесай

Адвокат, подкрепящ Тръмп, за който се твърди, че е участвал в заговор за изземване и достъп до машини за гласуване в Мичиган след изборите през 2020 г., сега е изправен пред четири наказателни обвинения на щатско ниво, според съдебни документи, разгледани от CNN.

Стефани Ламбърт Джунтила е третото – и се очаква да бъде последното – лице, обвинено в разследването, което се върти около опитите на поддръжници на Доналд Тръмп да проникнат в машините за гласуване в Мичиган, като част от техните непредубедени опити да докажат, че бившият президент действително е носил държавата през 2020 г.

По-рано тази седмица CNN съобщи, че двама видни републиканци в Мичиган – подкрепян от Тръмп кандидат, който загуби кандидатурата си за главен прокурор, и бивш щатски депутат – са изправени пред наказателни обвинения във връзка със заговора с машината за гласуване.

Гледащият случая спецпрокурор Д.Й. Хилсън каза в изявление от четвъртък, че други лица, посочени по-рано в разследването – включително „компютърни експерти“, които са поискали да анализират машините за гласуване, няма да бъдат обвинени, тъй като са били „измамени“ от обвиняемите да мислят, че действията им са законни.

 Матю Де Перно, републиканският кандидат за главен прокурор на Мичиган, говори по време на среща на борда на държавните училища в Диърборн в средното училище на Стоут в Диърборн в четвъртък, 13 октомври 2022 г. class= Матю ДеПерно, републиканският кандидат за главен прокурор на Мичиган, говори по време на среща на борда на държавните училища в Диърборн в средното училище на Стоут в Диърборн в четвъртък, 13 октомври 2022 г. Дейвид Родригес Муньос/Detroit Free Press/USA Today Network

Хилсън каза пред CNN, че включва главния изпълнителен директор на Cyber ​​Ninjas Дъг Логан и анализатора Джефри Ленбърг, като и двамата също са участвали в пробива в системата за гласуване в Кофи Каунти, Джорджия.

Ламбърт е сред свободната колекция от поддръжници на Тръмп в цялата страна, които се опитаха да получат достъп до машини за гласуване, докато преследваха измами в Мичиган, Джорджия и други ключови щати на бойното поле. Те предприеха действия, след като някои от техните съюзници неуспешно призоваха Тръмп през декември 2020 г. да подпише изпълнителна заповед, нареждаща на военните да конфискуват машините за гласуване.

Тръмп и други видни фигури от републиканците в Мичиган многократно разпространяваха неоснователни конспиративни теории за масивна измама в Детройт и предполагаеми манипулирани машини за гласуване, които манипулират резултатите в селските окръзи на Мичиган.

Ламбърт също беше замесен в неоснователни съдебни дела, целящи да отменят изборите през 2020 г., включително неуспешно дело за „мащабна“ измама на избирателите. Тя има близки връзки с бившия адвокат на Тръмп Сидни Пауъл. CNN идентифицира Пауъл като един от шестимата неназовани съзаговорници, описани – но не и обвинени – в отделното федерално обвинение на специалния прокурор Джак Смит срещу Тръмп за опити за отмяна на изборите.

Ламбърт беше арестуван в четвъртък следобед по държавни обвинения, според изявление на специалния прокурор, наблюдаващ случая. Тя е изправена пред множество обвинения, свързани с незаконно притежание на машини за гласуване и заговор за достъп до машини за гласуване, показват съдебните документи.

 Главният прокурор на Мичиган Дана Несел говори на 16 октомври 2022 г. в Ийст Лансинг, Мичиган. Главният прокурор на Мичиган Дана Несел говори на 16 октомври 2022 г. в Ийст Лансинг, Мичиган. Бил Пулиано/Гети изображения

В изявление за CNN, адвокатът на Ламбърт Майкъл Смит обвини D.J. Хилсън, специалният прокурор в окръг Маскегон, за пренебрегване на „приложимия закон“ и каза, че преследва „злонамерено наказателно преследване“.

„Моята клиентка беше ревностен защитник на своите клиенти и тя не е нарушила закона“, каза Смит в изявлението.

Матю ДеПерно, провалилият се кандидат на Републиканската партия за главен прокурор на Мичиган, и бившият представител на Републиканската партия в щата Дейре Рендън бяха изправени във вторник по множество обвинения, свързани с незаконно притежание на машини за гласуване и заговор за достъп до машини за гласуване в щата. И двамата не се признаха за виновни.

Първоначално разследването беше ръководено от главния прокурор на Мичиган Дейна Несел, избрана демократка, която категорично и публично осъди усилията на Републиканската партия да отмени резултатите от изборите през 2020 г. в щата Уолвърин. Миналата година Несел прехвърли разследването на специален прокурор заради потенциален конфликт на интереси по отношение на една от целите на разследването.

Тази история е актуализирана с допълнителни разработки.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР