Призовават го да продължи преговорите с УкрайнаКанцлерът на Германия Олаф

...
Призовават го да продължи преговорите с УкрайнаКанцлерът на Германия Олаф
Коментари Харесай

Шолц и Макрон са поискали от Путин незабавно спиране на огъня

Призовават го да продължи договарянията с Украйна

Канцлерът на Германия Олаф Шолц и френският президент Еманюел Макрон приканиха в телефонен диалог съветския президентВладимир Путин да продължи договарянията с Украйна, оповестиха френски и немски източници.

"Германия и Франция желаеха неотложно преустановяване на огъня от страна на Русия " и "настояха, че всяко решение на тази рецесия би трябвало да пристигна посредством договаряния сред Украйна и Русия ", съгласно немски държавни източници, представени от БГНЕС.

Елисейският замък удостовери провеждането на диалога, като добави, че водачите на Европейски Съюз ще обсъдят спора в Украйна на срещата си на върха във Версай в четвъртък вечерта. "Тримата водачи се договориха да останат в стеснен контакт през идващите дни ", се споделя в известието.

Външните министри на Русия и Украйна организираха през днешния ден в Турция първите диалози между тях от началото на войната в Украйна.

По оценка на Дмитрий Кулеба, в хода на диалозите не е реализиран "никакъв прогрес " по прекратяването на огъня. Руският външен министър Сергей Лавров обаче съобщи, че Москва желае да продължи договарянията с Украйна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР