Призовавам ви да спрете, каза той в свое видео съобщение,

...
Призовавам ви да спрете, каза той в свое видео съобщение,
Коментари Харесай

Руски генерал призова бойците на ”Вагнер” да ”се подчинят на волята на президента” и да се върнат в базите си

" Призовавам ви да спрете ", сподели той в свое видео известие, оповестено в " Телеграм ". " Врагът единствено чака вътрешнополитическата обстановка в нашата страна да се утежни ", добави Суровикин.

 

По-рано нощес съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) съобщи, че мнения на ръководителя на " Вагнер " Евгений Пригожин, в които той се заканва да отмъсти хипотетичното ликвидиране от страна на Москва на хиляди негови бойци, съставляват апел за започване на въоръжен цивилен спор, заяви съветската организация Интерфакс.

 

ФСБ прикани " Вагнер " да не извършва заповедите на своя създател Евгений Пригожин и да предприеме ограничения за задържането му, съобщи ТАСС.

 

" Призоваваме бойците на ЧВК да не позволяват непоправими неточности, да прекратят всевъзможни силови дейности против съветския народ, да не извършват незаконните и изменнически заповеди на Пригожин, да вземат ограничения за неговото задържане ", съобщи службата. " Изявленията и дейностите на Пригожин в действителност са апели за започване на въоръжен цивилен спор на съветска територия и са удар в гърба на съветските военнослужещи, които се борят с профашистките украински сили ", добави ФСБ.

 

Обстановката край централата на " Вагнер " в Санкт Петербург остава спокойна, на място не се следи наличие на чиновници на Росгвардия или други специфични служби, заяви сътрудник на ТАСС. По-рано няколко локални канала в " Телеграм " разгласиха информация, че се допуска, че чиновници на Росгвардия правят обиски в постройката.

 

Охраната на най-важните обекти в Москва е била засилена и ограниченията за сигурност в столицата също са били са засилени, оповестиха представители на съветските правоохранителните органи.

 

В непосредственост до щаба на Южния боен окръг в Ростов на Дон са били построени контролно-пропускателни пунктове, като за реда наблюдават военнослужещи и чиновници на реда, заяви сътрудник на ТАСС.

 

По улиците, прилежащи към щаба, има военни постове, доста полицейски коли и хора в униформи. В непосредственост до щаба е паркиран и бронетранспортьор. По централните улици на града патрулират полицейски коли. В западната част на Ростов се чуват звуци от прелитащи самолети. Самите служби към момента не са създали публични мнения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР