Призовавам президентът Румен Радев да изпълни задълженията си по Конституция.

...
Призовавам президентът Румен Радев да изпълни задълженията си по Конституция.
Коментари Харесай

Главчев отговори на Радев: призова го да изпълни задълженията си по Конституция

Призовавам президентът Румен Радев да извърши отговорностите си по Конституция. Така служебният министър председател Димитър Главчев разяснява поисканите от него промени в състава на кабинета и реакцията на президента. 

„ Ще кажа това, което споделих, когато одобрих мандата – ще извърша отговорностите си по Конституция и съм го направил. Дал съм своите оферти за издаване на декрет, повече по въпроса няма какво да кажа. Сега на ход е президентът Радев. Призовавам го и той да извърши отговорностите си по Конституция ”, настоя той.

Главчев уточни, че предложенията за нови министри са „ напълно ” негови. „ Просто по този начин се стекоха събитията, че се появиха апели от партийни събрания. Само че те бяха след това от диалозите, които организирах, и това не е мъчно да се ревизира ”, сподели още служебният министър председател.

Той изясни защо за готвената рокада в Министерство на външните работи стана ясно късно вечерта в понеделник. „ Дължеше се на това, че изчаквах връзка с президента. Защото смятах, че по този начин е правилно. Очаквам той да направи своята стъпка по Конституция ”, добави Главчев.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР