Призовавам партиите да не се заиграват с етническия мир, защото

...
Призовавам партиите да не се заиграват с етническия мир, защото
Коментари Харесай

Кметът на Габрово: Призовавам партиите да не се заиграват с етническия мир

" Призовавам партиите да не се заиграват с етническия мир, тъй като границата е тънка. " Това сподели кметът на Габрово Таня Христова по време на специфичен брифинг за обстановката в Габрово.
" Като кмет на Габрово апелът ми към всички габровци е да проявим здрав разсъдък и успокоение. С яд, принуждение и вълнения няма да реализираме нищо за нашия град ", сподели Христова. Тя бе безапелационна, че не заселва роми, нито има желанието, нито пълномощията за сходен акт.
" Проблемът с ромите не е проблем единствено на Габрово, казусът е на цялата страна ", добави кметът.
Директорът на Главна дирекция " Националната полиция " към Министерство на вътрешните работи основен комисар Христо Терзийски заяви, че са арестувани 9 лица в Габрово.
" Във връзка с митингите на територията на Габрово от ОДМВР и Дирекция " Жандармерия “ през вчерашния ден бе извършена профилирана полицейска интервенция за запазване на публичния ред. При тази интервенция участваха чиновници от ОДМВР – Габрово и от Дирекция " Жандармерия " – 100 чиновници.
По време на митинга в региона се събраха към 800-900 индивида, които организираха кротичък митинг в границите на към два часа. След което започва придвижване в централната градска част на Габрово . Хората се бяха разделили на три лъча. По време на шествията се обособиха групи от млади жители, младежи на забележима възраст сред 20 и 25 години, които към 21.00 и 21.30 ч. започнаха дейности, с които нарушаваха публичния ред, изразяващи се в мятане на камъни, на бомбички, слагане на маски на своите лица за неразпознаването им. В резултат на подхванатите дейности бяха арестувани четири лица. Срещу три от тези лица ще бъдат формирани досъдебни производства за противоправно пречене на орган на власт да извърши своите отговорности “, добави още гл. комисар Терзийски.
Той посочи, че е докладвано за едно лице, арестувано без персонални документи, а към 22.30 ч. са арестувани четири лица за инспекция по зародил пожар в покривна структура на необитаема сграда. " По този случай ще бъде формирано досъдебно произвеждане “, добави още гл. комисар Терзийски.
Той добави, че полицейски чиновник е потърпевш леко. " Оказана му е здравна помощ. Имаме сигнали за две лица, които са постъпили в центъра за незабавна здравна помощ с недоволства. Знаем за два случая, само че към сегашния миг нямаме подадена тъжба “, добави още Терзийски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР