Призовавам още веднъж гражданите да участват в изборите, за да

...
Призовавам още веднъж гражданите да участват в изборите, за да
Коментари Харесай

Президентът: Призовавам гражданите да гласуват активно

„ Призовавам още един път жителите да вземат участие в изборите, с цел да не позволен купеният и корпоративен избор да дефинира бъдещето им. Огромният брой недействителни бюлетини на първи тур и множеството сигнали за купени гласове компрометират самото доверие в изборния развой. Ще поканя управлението на ЦИК, органите на реда и парламентарно показаните политически партии, с цел да обсъдим всички пропуски в изборния развой ". Това съобщи президентът Румен Радев, след като гласува на локалните избори в деня на балотажа. 

Той добави, че още веднъж имало нежелание за въвеждането на машинното гласоподаване. „ Този тип гласоподаване би решил въпроса с огромния брой недействителни бюлетини. Това са неприемливи проценти ”, сподели още президентът.

Според него е доста значимо хората да имат доверие в изборния развой. „ Голяма част от популацията не гласоподава, тъй като не има вяра, че техният вот се зачита ”, разясни Радев.

Той разяснява и думите на президента Макрон, че избира африкански мигранти пред такива, трафикирани от българи и украинци. „ В европейската политика е неприемливо да се лепят национални етикети. Няма български мигранти. България за разлика от други страни, е член на Европейски Съюз и българите са жителите на Обединена Европа. Свободата на придвижване е тяхно право. Външната политика е прекомерно комплицирана материя, с цел да бъде употребена за на ниска цена вътрешно-политически пиар преди изборите. Имал съм доста диалози с Макрон. Той напълно ясно съобщи своите упоритости за европейско водачество, които ще се осъществят доста мъчно с сходен вид непремерено изявление ”, сподели още президентът Радев. 

По думите му връзките сред България и Франция лежат на дългогодишно другарство и съдействие. „ За нас е доста по-важно да имаме френска поддръжка по стратегически за нас въпроси – пакетът „ Мобилност ”, Шенген и тн ”, сподели още Радев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР