"Призовавам и премиера, и министрите и народните представители да запазят

...
"Призовавам и премиера, и министрите и народните представители да запазят
Коментари Харесай

Румен Радев: Правителството да запази радиомълчание за изтребителите

"Призовавам и премиера, и министрите и народните представители да запазят радиомълчание, до момента в който тече работата на междуведомствената комисия. Нека покажем, че сме цивилизована страна и бистрота, обективност и равнопоставеност не са празни приказки ", сподели държавният и висш главнокомандващ Румен Радев пред публицисти.

Преди дни министър председателят Бойко Борисов съобщи:

"Държим изтребителите да бъдат нови, освен с цел да могат да охраняват нашите летци, небето ни, а и в случай че стане война, да имаме най-модерните самолети ". Трябва да бъде определен аероплан, който да има действителни шансове при положение на военни дейности. Когато смъкват найлона от седалките, ще карат нещо положително и няма да са пушечно месо ".

Изискването за това самолетите да бъдат нови би изключило офертата на Италия, която ни предлага използвани самолети "Eurofighter ".

До края на годината се чака да има подписан контракт, посочи през днешния ден вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов. Той дефинира като несериозна концепцията за взимане на бойни самолети "под наем ".

"Това не е "рент а кар " - отиваш в гаража на компанията, наемаш автомобил, качваш се и караш. Подготовката на водачите е две години, а поддръжката на тези самолети, до момента в който са "под наем ", разноските по тях, не одобрявам това за съществени. Имаме авиация, която би трябвало да поддържаме, тя е нужна. Проектът е в ход, комисията работи, изпратени са писма до участниците за уточняване на избрани елементи, чака се техният отговор, комисията ще свърши работата си ", сподели той и добави, че се работи за това и политико-военната група да завърши до края на годината.

"Но в края на краищата, по-добре, както споделя народът - два пъти мери, веднъж режи, в сравнение с да гоним някакъв стахановски период, да бързаме и да допуснем неточности, с които да бъдем по-късно уязвими ", посочи министърът.

Двамата с Радев участваха в отбелязването на празника на авиацията и Българските военновъздушни сили (ВВС) пред Паметника на българския авиатор до Народното събрание.

Върховният главнокомандващ одобри почетния часовой и съобщи:

"Искам да пожелая на всички хора със сини пагони доста здраве, сили, сила и религия. Вяра за едно по-добро бъдеще на Българските военновъздушни сили, което те заслужават. Бъдеще, в което нашите прелестни летци и авиационни експерти ще могат да разпрострат своите качества, тъй като Българските Военновъздушни сили не са единствено стожер на националната сигурност, те са извор и школа по родолюбие, национализъм, чест и достолепие. Благодарност и за всички наши ветерани и за фамилиите на военнослужещите и цивилните чиновници ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР