Призовавам го и той да си изпълни задълженията по Конституция.

...
Призовавам го и той да си изпълни задълженията по Конституция.
Коментари Харесай

Главчев: Предложенията за министрите са мои, не работят на оборотите, които искам

" Призовавам го и той да си извърши отговорностите по Конституция. Предложенията са напълно мои, просто по този начин се стекоха събитията, че се появиха апели от партийни събрания, единствено че бяха следствие от диалозите, които организирах и това не е мъчно да се ревизира. Закъснението - в 22 часа, при първото ми предложение, се дължеше на това, че изчаквах връзка с президента, тъй като аз смятах, че по този начин е правилно. В този смисъл той е осведомен и с двете промени и аз нямам какво повече да кажа ", съобщи Главчев. И добави: 

" Очаквам той да направи своята стъпка по Конституция, тъй като както споделих и на първото съвещание на Министерския съвет, България не може да бъде в режим на изчакване. Два дни са прекалено много, изборите са на вратата. Външно министерство има доста сериозна роля при образуване на изборите. Нямам доверие на двамата министри, които съм предложил за промяна, защото не могат да работят на оборотите, които аз желая . Искам непрекъсната връзка и това се отнася до всички министри, както желая и бързи решения. Наистина нямаме време за изчакване ". 

Попитан за думите на президента, че извършва политически щения, Главчев отговори, че е ясно кого засяга Радев. " Само че аз ви споделям и не е мъчно да се ревизира, че диалозите, които бяха по смяната, се случиха много преди изявлението на партийно заседание. На което и да е партийно заседание, който и да се изкаже, не би оказало никакво въздействие ", безапелационен е служебният министър председател. 

Главчев не отговори дали ще се отзове на поканата на президента за среща в петък, само че уточни: " По всевъзможни въпроси съм подготвен да продължа връзката си с президента Радев - въпроси, които се отнасят до положителното бъдеще на българските жители. Когато одобрих мандата, споделих, че няма да се отклоним от европейския път на развиване на България и това ще го съблюдавам ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР