Признаването на Ерусалим за палестинската столица ще спаси мира в

...
Признаването на Ерусалим за палестинската столица ще спаси мира в
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган: Признаването на Ерусалим за палестинска столица ще донесе мир в Близкия изток

Признаването на Ерусалим за палестинската столица ще избави мира в Близкия изток, сподели турският президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила, съобщи РИА Новости.

Държавният глава на югоизточната ни съседка е хазаин на среща на страните от Организацията за ислямско съдействие в Истанбул. По думите му решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила от 6 декември да признае свещения за юдеи, християни и мюсюлмани град за столица на Израел е жестоко нарушаване на интернационалното право. "Само няколко крачки да извървиш из Ерусалим и ще видиш, че градът се намира под израелска окупация. Ерусалим е под властта на една терористична страна. Израелските служители на реда и военни хващат и изтезават деца. Ето за какво аз предлагам: 196-те държави-членки на Организация на обединените нации да признаят Ерусалим за столица на Държавата Палестина. Само по този начин може да се избави мирът в Близкия изток ", насочи апела си той.

Решението на Тръмп бе утвърдено от Израел. Арабите от своя страна започнаха протести в Ерусалим и други градове в еврейската страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР