Признаваме, че през мързеливите и горещи летни дни въобще не

...
Признаваме, че през мързеливите и горещи летни дни въобще не
Коментари Харесай

Този дресинг ще ни направи богове на салатите

Признаваме, че през мързеливите и горещи летни дни изобщо не ни е до готвене. Затова и някак напълно естествено по това време на годината салатата придобива статут на главно.
 Салатата и по какъв начин да я създадем по-здравословна
Как да създадем салатата си по-здравословна и по-вкусна

Малко протеин, добавки и верният дресинг правят чудеса

А с цел да не хрупаме единствено нарязани зеленчуци, е добре да знаем и някой различен дресинг, който хем се подготвя елементарно, хем изкачва салатата на напълно друго равнище. Точно както го прави " Зелена богиня ".

В класическата рецепта по предписание участват следните съставки
към 200 г майонеза 2-3 филета аншоа 1-2 с.л. оцет свеж лук див лук чесън магданоз естрагон
Понякога аншоата е под формата на паста, а доста постоянно усетът на естрагон идва от естрагоновия оцет. Всичко се смила благодарение на блендер. Някои готвачи прибавят и малко кисело мляко или заквасена сметана.
 Снимка 490943

Дресингът си има и история, която му придава още повече тайнственост и искра. Създателят му Филип Ромер - основен готвач в „ Палас Хотел “ в Сан Франциско, го прави в чест на артиста Джордж Арлис (1868-1946 г.), който играел в пиесата... „ Зелена богиня “. Ето от кое място идва това завладяващото име. А през 1930 година по нея е сниман филм, за ролята си в който Джордж Арлис получава номинация за Оскар.
 ТОП 5 на най-вкусните салати в света
ТОП 5 на най-вкусните салати в света

„ Капрезе ” е класическа салата с свеж домат, моцарела и босилек и заема почетното първо място в международната ранглиста

А ние знаем, че всеки, опитал да направи салата с този дресинг, няма по какъв начин да не получи номинация за кулинарен Оскар. Или най-малко купата бог/богиня на салатите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР