Призивът „Осанна! огласяше процесията от кардинали, свещеници и обикновени вярващи,

...
Призивът „Осанна! огласяше процесията от кардинали, свещеници и обикновени вярващи,
Коментари Харесай

Папа Франциск призова към смирение на Палмова неделя

Призивът „ Осанна! " огласяше процесията от кардинали, свещеници и елементарни вярващи, които си проправяха път през площада. След къс прочит на Евангелието папа Франциск напомни на събралите се тържественото влизане на Исус Христос в Ерусалим и по какъв начин той е проправил пътя към смирението, победило „ триумфализма и лицемерието ".

В навечерието на Страстната седмица Светият отец съобщи: " Исус ни сподели по какъв начин да се надигнем пред сложните моменти и да се преборим с най-коварните изкушения като запазим в сърцата си мира и се уповаваме в Бог, който носи благосклонност и живот ".

Главата на Римо-католическата черква означи, че „ с влизането си в Ерусалим, Исус ни е посочил пътя към смирението, което постоянно побеждава ".

„ Триумфализмът се пробва да реализира задачите си като постоянно избира най-прекия и елементарен път - посредством подправени обещания и заблуди. Той се храни и процъфтява от думи, които не са изковани на кръста. Христос се опълчи със своята пристрастеност ", безапелационен беше Франциск.

В края на съвсем двучасовата работа Светят отец прикани събралото се голям брой от вярващи да се помолят за мир в Светите земи и в Близкия изток.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР