Призив за преименуване на булеварда пред руското посолство в София

...
Призив за преименуване на булеварда пред руското посолство в София
Коментари Харесай

Призив в СОС за преименуване на булеварда пред руското посолство в София на „Героите на Украйна“

Призив за преименуване на булеварда пред съветското посолство в София на „ Героите на Украйна “ е постъпило в Столичния общински съвет, потвърдиха от пресцентъра на съвета.

Вносител е журналистът, продуцент и режисьор Найо Тицин. Той е внесъл на 29 март в СОС писмо за преименуване на булеварда пред Руското посолство в София на „ Героите на Украйна “.

В писмото, оповестено в профила на Тицин във фейсбук, той написа, че е убеден, че СОС споделя евроатлантическите полезности и осъжда военната експанзия на Русия в Украйна. Вярвам, че СОС на столицата би трябвало да изпрати явен знак за поддръжка на украинския народ и да осъди еднопосочно съветската инвазия, показва Тицин.

Той насочва апел бул. " Драган Цанков " в частта му пред съветското посолство да бъде преименуван на бул. " Героите на Украйна ". Става въпрос за правата от бул. " Пейо Яворов " (кръговото на телевизионната кула) до ул. " Никола Мирчев ".

В тази права на булеварда има единствено един адрес и това е адресът на посолството на Руската федерация в България, написа журналистът Найо Тицин. Много европейски столици към този момент прекръстиха улици, площади и булеварди до съветските посолства като знак на противоречие с съветската политика на Владимир Путин.

Много пъти повтаряме, че София значи мъдрост. Но какво е мъдростта, в случай че тя не е облечена в достолепие, морал, достойнство и съпричастност, декларира Найо Тицин.

Посолството на Украйна в България приканва на фейсбук страницата си за поддръжка на петиция за преименуване на улици, на които се намират съветското посолство и консулства у нас, като знак на поддръжка към Украйна.

Предложенията за промяна на имена са: част от ул. „ Никола Мирчев ”, на която се намира постройката на съветското консулство в София да се споделя ул. „ Героите на Украйна ”; бул. „ Драган Цанков ”, където се намира постройката на съветското посолство в София, да се споделя бул. „ Украйна ”; ул. “Ниш ” в Русе, където е постройката на съветското консулство, да се споделя ул. „ Героите на Украйна ”; част от ул. „ Македония ” във Варна, където е постройката на съветското консулство, да се промени на ул. „ Украйна ”. 

„ Това би бил един алегоричен акт в поддръжка за украинския народ, който пази своята самостоятелност във войната, стартирана от Русия “, показват от дипломатическата задача. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР