Призив към родителите на ученици - да се включат активно

...
Призив към родителите на ученици - да се включат активно
Коментари Харесай

Важна анкета за родителите в Кюстендил за храната на учениците

Призив към родителите на възпитаници - да се включат интензивно в анкета, с цел да заявят дали желаят децата им да се хранят в учебно заведение, насочи кметът на община Кюстендил Петър Паунов.

Той уточни, че учебните заведения и програмата " Училищен плод " ще обезпечават за ваучър за хранене дневно по 2,10 лева, а родителите би трябвало да доплащат по 3,90 лева

Резултатите от анкетното изследване ще бъдат систематизирани в средата на идната седмица, когато ще стане ясно дали храненето на децата ще продължи в учебно заведение при тези условия.



" Както чакахме и предупреждавахме, се стигна до там, че би трябвало да се вземе решение дали да има хранене в учебните заведения ", разяснява Петър Паунов. Той уточни, че община Кюстендил и до момента е дофинансирала храненето на децата в учебно заведение, а за тази година нужният запас е в размер на 600 000 лева

" Това са четири летни сметки за ток и този запас беше изяден " , уточни Паунов. Той уточни, че образователните заведения са предизвестени, че не е наложително да употребяват услугите на общинското сдружение " Ученическо хранене ", макар че дава уравновесена и здравословна храна.

" Училищата могат да изберат да употребяват външни услуги или да наемат кетъринг ", добави Паунов. Петър Паунов още веднъж настоя да бъде основан обединен стандарт за хранене на децата, най-малко до 7-ми клас.

Той напомни, че целодневната форма в учебните заведения в Кюстендил е въведена още през 2008 година. Паунов посочи още, че проблем с отоплението в учебните заведения няма да има, само че към момента не е решен въпросът с отоплението на детските градини.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР