Призив да не се пренаписва история и да бъде опазена

...
Призив да не се пренаписва история и да бъде опазена
Коментари Харесай

Президентът: Да не пренаписваме история, да я опазим от безродници и осквернители

Призив да не се пренаписва история и да бъде опазена тя от безродници и осквернители насочи през днешния ден президентът Румен Радев преди тържествената заря-проверка във връзка националния празник 3-ти март. От последвалите му думи се разбра, че приказва за опитите да се омаловажи ролята на Русия в освобождението на България.

Според Радев войната с предишното е път към саморазрушение, а историята не е слугиня на политиката. Той уточни, че народ, които допусне да подменят историята му, е жертван да загуби свободата си. " Нашето предопределение не е да я пренаписваме, а да я съхраним, с цел да пребъде България. Затова през днешния ден отдаваме респект на нашите герои. На войните от армията на Царя избавител, на всички които век и половина градиха и вършиха България ", сподели Румен Радев.

Той означи, че за втора поредна година България посреща националния си празник, когато в Украйна има война, в която се избиват мъжете, чиито предци дружно са освобождавали България. " Това е и наша болежка. Пожарът на войната хвърля искри, които могат да подпалят и нашата рогозка. От нас зависи да не го допуснем. Да не допуснем бесовете да обладаят нашите души, тирада и дейности ", уточни президентът.
Той означи, че преди век и половина възрожденците са се захванали да градят държавността въз основа на просветата, армията, идеалите на Апостола и възприятието, че българите са едни народ, без значение дали са в Мизия, Тракия или Македония. " Днес всички тези стожери са подложени на офанзиви. " Намират се хора, които оферират да разоръжим армията в разгара на войната. Намериха се политици, които загърбиха нашите сънародници край Вардар. Други трансформират чистата и свята република на Апостола в безконтролен политически спектакъл ", сподели още президентът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР