Приятел на несебърския кримигерой Димитър Желязков - Митьо Очите е

...
Приятел на несебърския кримигерой Димитър Желязков - Митьо Очите е
Коментари Харесай

Авер на Митьо Очите е шеф на каналджиите с 18 трупа

Приятел на несебърския кримигерой Димитър Желязков - Митьо Очите е водачът на бандата каналджии, които погубиха 18-те бежанци край софийското село Локорско, написа „ Телеграф “.
Става дума за посочения от прокуратурата за главатар на незаконната група Виктор Кузмов. Той до наскоро бе притежател на обичаното на бургаския ъндърграунд заведение „ Кашмир “.
Един от най-честите му посетители в бара със съмнителна известност бил таман Митьо Очите, настояват бургазлии.
Според осведомени несебърлията постоянно идвал в заведението на бул. „ Стефан Стамболов “ в морския град с бронирана GL класа, чийто водач е персоналният му бодигард - Никола Маринов-Кольо Магарето.
Кузмов има 7 компании на свое име с предмет на активност - в Бургас, Несебър и Асеновград, най-вече в областта на превоза, сподели инспекция в Търговския указател.
Според прокуратурата точно той е тарторът на канала и мозъкът на цялата скица.
По данни на следствието най-малко два пъти месечно негов камион с тайник е пътувал от Бургас към границата със Сърбия.
Със сърбите контактували през приложението „ Телеграм “. По оперативни данни точно те са дали и концепцията за тайниците зад дървен материал.
52-годишният Кузмов има богато престъпно досие, регистриран е в полицията още през 1997 година, а преди година е лежал в пандиза 5 месеца за каналджийство.
Другият главен състезател в схемата е забегналият в Гърция Валентин Христов. Той се свърза с медии в Бургас и заяви, че няма нищо общо.
Занимавал се с бизнес с недвижими парцели и нефт. Мъжът изясни, че не е избягал, а се прибира към България и ще се съобщи непринудено.
В следобедните часове в неделя Христов бе хванат в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Петко челник “ и се чака да бъде екстрадиран у нас.
Тайникът в камиона ковчег е бил изработен в Каблешково от Атанас Атанасов и Тачо Тачев в сервиза им в града.
По документи камионът се водел на Тачо, а последният му водач е Атанас.
Превозът на един човек е коствал сред 5000 и 7000 евро, които са се изплащали по схемата “Хавала ” в магазини и обменни бюра в Турция.
Шофьорите получавали по към 1000 евро, а останалите пари прибирал Кузмов.
Не е ясно дали ги е делял със сърбите, или те са получавали обособен хонорар по пътя към Западна Европа. Кузмов, Атанасов, Тачев и приятелите им с букви П.Я. и Х.Д, се изправят през днешния ден пред Софийския градски съд.
Прокуратурата ще желае непрекъснатото им задържане под стража.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР