Приветстваме напредъка, постигнат от България по пътя ѝ към въвеждането

...
Приветстваме напредъка, постигнат от България по пътя ѝ към въвеждането
Коментари Харесай

Страните от еврозоната ни поздравиха за напредъка за въвеждането на еврото

Приветстваме напредъка, реализиран от България по пътя ѝ към въвеждането на еврото. Насърчаваме продължаването на напъните за осъществяване на всички критерии за конвергенция. Това се споделя в публично изказване на страните от еврозоната, направено след края на двудневното съвещание на Европейския съвет в Брюксел, в което взе участие министър-председателят Николай Денков.

" Прогресът ни във връзка с еврозоната е неоспорим. Този прогрес, който отчитаме през последните месеци, мнозина въобще не чакаха, че ще се осъществя. Именно по тази причина мненията на водачите в Брюксел от през вчерашния ден и през днешния ден са в посока на „ какво можете да извършите, с цел да продължите напред по този начин, както бяхте до момента ", разяснява по-рано акад. Денков пред медии в Брюксел.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел насочи благодарности към българския министър председател Николай Денков. " Благодарим Ви, господин министър председател, за Вашата непоколебима отдаденост към Европейския съвет. Вашите неуморни старания за Украйна и въобще на всички фронтове са скъпи. Вие помогнахте на страната си да влезе в Шенгенското пространство и непрестанно работихте за бъдещето на България в еврозоната. За мен беше наслаждение да работя с вас. Всичко най-хубаво за в бъдеще ", написа Мишел в обществената мрежа X.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР