Привърженици на Възраждане атакуваха загражденията пред Паметника на Съветската армия

...
Привърженици на Възраждане атакуваха загражденията пред Паметника на Съветската армия
Коментари Харесай

Привърженици на Възраждане опитаха да съборят загражденията пред Паметника на Съветската армия

Привърженици на " Възраждане " нападнаха загражденията пред Паметника на Съветската войска в столицата. Безредиците към паметника настъпиха, откакто към 14.30 часа завърши митингът на партията в така наречен " триъгълник на властта ", на който беше поискана оставка на държавното управление, съобщи БНР.

След това протестиращите се насочиха към постройката на Министерството на защитата, където те още веднъж викаха " Оставка " и упорстваха натовските бази да изоставен България, след което безусловно неконтролируемо те се насочиха към Паметника на Съветската войска.

На мястото има голямо скупчване на полиция. Протестиращите, водени от водача на партията Костадин Костадинов, съумяха да пробият загражденията на Паметника на Съветската войска и да нахлуят зад тях. Последва конфликт с полицията, като няколко от протестиращите от " Възраждане " повръщаха и ги поливаха с вода, тъй като двама бяха припаднали.

Самият водач на партията Костадин Костадинов съумя да пробие кордона и също навлезе компактно до паметника, откакто мина загражденията.

Към мястото на конфликтите беше ориентирана още полиция и малко след 15.00 часа обстановката малко се поуспокои, тъй като служителите на реда съумяха да овладеят ситуацията, като единствено част от загражденията, може би една или две платформи, ги няма, само че останалите останаха на място.

Целият монумент е обкръжен с полиция, като дойде още полиция откъм постройката на Софийския университет.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР