Притеснява ме много, че руските власти не разкриват къде се

...
Притеснява ме много, че руските власти не разкриват къде се
Коментари Харесай

Къде е Навални?

" Притеснява ме доста, че съветските управляващи не разкриват къде се намира Навални и какво е неговото положение през един толкоз дълъг интервал, което е еднакво на наложително изгубване ", съобщи Мариана Кацарова, специфичен докладчик на Организация на обединените нации по отношение на обстановката с човешките права в Русия, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя показва в изказване, че е споделила безпокойството си пред съветските управляващи.

Привържениците на Навални, който бе пратен в пандиза през 2021 година, откакто оцеля при опит за отравяне, биха паника при започване на месеца, че тогава са го видели за финален път. Адвокатите му не са съумели да се срещнат с Навални от 6 декември и той не се е явил на правосъдно съвещание предишния петък.

Семейството и юристите на Навални изпратиха писма до всички наказателни колонии, с цел да се опитат да открият къде се намира в този момент опозиционерът, споделя Кацарова.

Тя показва в изказване, че е споделила безпокойството си пред съветските управляващи.

" Семейството и юристите на Навални изпратиха писма до всички наказателни колонии, с цел да се опитат да открият къде се намира в този момент опозиционерът.
 В отговор те получиха първични информации, съгласно които той би могъл да се намира в наказателна колония в Омск, само че тези информации след това бяха опровергани ", изясни още Кацарова.

 
Навални беше по-специално наказан на 19 години затвор за екстремизъм и би трябвало да излежи присъдата си в колония със специфичен режим. Това са заведения за осъществявания на наказванията, в които изискванията на задържане са най-сурови и в които по принцип излежават присъди наказани на пожизнен затвор и най-опасните пандизчии в страната.

Кацарова счита, че обвиняванията в екстремизъм против Навални са неоснователни и акцентира, че има риск от съществени нарушавания на правата на пандизчиите, до момента в който те са превозени в Русия от едно на друго място.

Независимата експертка, която е назначена на поста на специфичен докладчик от Съвета за човешките права на Организация на обединените нации, само че която не приказва от името на Организация на обединените нации, акцентира, че понятието " екстремизъм " няма никаква основа в интернационалното право. Тя добавя, че съставлява нарушаване на човешките права, когато сходно разбиране води до правосъдно произвеждане.

Кацарова разкритикува " непрестанното незаконно гонене на Навални ". Тя също по този начин акцентира, че трима от неговите юристи са били задържани през октомври също по обвинявания в екстремизъм и рискуват също да получат дълга присъда.

" Призовавам съветските управляващи да съблюдават своите интернационалните отговорности във връзка с човешките права ", добави Кацарова.

" Навални и всички случайно арестувани хора би трябвало да бъдат освободени неотложно и да се употребяват от правото да апелират и от репарации за всички понесени вреди ", добавя експертката. 

Днес Кира Ярмиш, говорителката в заточение на Навални, съобщи, че юристите на неговата Фондация за битка с корупцията са отправили запитвания в над 200 центъра за краткотрайно задържане в опит да локализират опозиционера.   На този стадий те не са получили отговор, добавя Ярмиш.

От своя страна съдът във Владимирска област, източно от Москва, където Навални се намираше в затвор до момента, разгласи през днешния ден, че две правосъдни съвещания са били отсрочени за януари поради неспособност на антикорупционния деятел да се яви на тях, разяснява съветската организация " РИА Новости ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР