Притеснени сме от ситуацията около най-важния закон - бюджета, съобщи

...
Притеснени сме от ситуацията около най-важния закон - бюджета, съобщи
Коментари Харесай

БСП кани партиите в парламента на разговори за бюджета

Притеснени сме от обстановката към най-важния закон - бюджета, заяви на брифинг на " Позитано " 20 водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Президентът разгласи, че ще даде задоволително време за договаряния, сподели Нинова и добави, че служебният кабинет е внесъл предложение да се удължи сегашният бюджет.

" Това значи заледяване на приходите. Ние сме срещу. Това нарастване, което направихме в постоянното държавно управление към този момент е изядено от инфлацията. Внесохме законодателни оферти: увеличение на минималната заплата на 850 лв., майчинството да се усили, безвъзмездни учебници и медикаменти за деца. Това е нашият обществен пакет. Подобни политики и дейности се подхващат в целия Европейски Съюз. Германия гласоподава нови 200 милиарда евро помощи за семейства и фамилии. Това е вярната европейска и международна политика ", акцентира Корнелия Нинова.

По думите ѝ в края на 2021 година. бяхме в идентична обстановка. Кабинетът внесе предложение да се продължи остарелия бюджет до края на март. Тогава сред първо и второ четене направихме усъвършенствания и от това, което влезе като закон, излезе нещо друго. Нинова сподели още, че ще поканят сътрудниците от всички парламентарни групи, с цел да се реализира единодушие какво да се усъвършенства сред първо и второ четене.
" Внесени са над 40 законопроекта към този момент. Служебният кабинет споделя, че има риск да има предизборно наддаване. Първо, не е работа на служебния кабинет да ни дава оценки, само че би трябвало да създадем всичко да не рискуваме финансовата непоклатимост на страната. Още през днешния ден ще отправим предложения към парламентарните групи. Длъжни сме да приемем бюджет ", добави водачът на Българска социалистическа партия.
Българска социалистическа партия са подготвени да одобряват закона за бюджета на служебното държавно управление на първо четене и преди второ да внесат оферти за промени. По думите на Нинова служебното държавно управление си е заделило пари за самолети " Грипен ".

" Министерството на финансите си оставя отворени малки врати за финансиране на капиталови планове. Служебното държавно управление си е оставило пари за самолети " Грипен ". Ето от къде ще дойдат парите - от самолетите " Грипен ", посочи Нинова.

От Българска социалистическа партия са за модернизацията на армията, само че в този момент е по-важно да се поддържат хората.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР