Притеснени сме, че един политически проблем се пренася върху сектор,

...
Притеснени сме, че един политически проблем се пренася върху сектор,
Коментари Харесай

Строителен предприемач: Проблемът с евтините апартаменти не трябва да попречи на един работещ бранш

Притеснени сме, че един политически проблем се придвижва върху бранш, който внася пари в хазната. Да продаваш на политици се оказа проблем в нашето общество. Това сподели в ефира на БТВ Георги Шопов, който е ръководител на Асоциацията на строителните бизнесмени.

„ Проблемът е основно избирателен. Преди избори се вадят кирливи ризи “, добави той.

„ В „ Изток “ съм нямал обекти, не съм имал и политици клиенти. Цените в кв. „ Изток “ са много по-високи от посочените. Клиентите ни финансират. Те купуват от нас на зелено “, посочи той.

Строителният бизнесмен призна, че цените са с огромна разлика и добави, че на цена 700 евро се е продавало преди 10 години. „ В ценообразуването голяма част се пада на земята. Ако е първокласен регион до 65% може да стигне цената на терена “, посочи Шопов.

„ Ако клиент реши да заплати апартамент на зелено на 100%, това доста ме улеснява “.

На въпрос подчиняват ли се компаниите на политически напън, Шопов съобщи, че при него сходен случай не е имало.

„ Една от главната активност на Асоциацията е да променяме нормативната база. В цели бранш "Строителна активност " има напрежение, тъй като няма ясни правила. Абсурдно е поради една постройка да успееш да промениш цялостен закон. Ние искахме поправката да важи за всички клиенти. Едно строително позволение важи 5 години. Последва спад на пазара и доста от тях изтекоха, по тази причина периодите бяха удължени на 10 години. За жилищните здания периодите си останаха, това важи главно за общинските здания, в които има вложени милиарди. Въпросната постройка на "Артекс " е попаднала случайно “, съобщи Георги Шопов.

„ Този проблем не би трябвало да попречи на един работещ отрасъл “, безапелационен е ръководителят на Асоциацията на строителните бизнесмени.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР