Притеснена съм от тази безотговорност, която виждаме сега. Тази безотговорност

...
Притеснена съм от тази безотговорност, която виждаме сега. Тази безотговорност
Коментари Харесай

Лекар от Пирогов: Притеснена съм от тази безотговорност, която виждаме сега

Притеснена съм от тази безнаказаност, която виждаме в този момент. Тази безнаказаност и следствията могат да бъдат доктор Мария Миланова от " Пирогов ".

В болничното заведение не престават да идват и незабавни пациенти, които са с разнообразни други болести и контузии и са за клиниките по ортопедия, травматология.

Кардиологично болните пациенти фактически се свързват с нас, това е рисков контингент. Ясно е, че пациенти с съпътстващи болести като диабет, артериална хипертония, са най-застрашени. В тази обстановка - на обществена изолираност, те не постоянно регулярно се срещат с персоналния доктор и експерт и има заплаха да бъде пропуснато положение, което да допусне приемът им в болница, сподели доктор Миланова.

Тя предлага пациентите да следят признаците като високо артериално налягане, да се придържат към предписаната им терапия, да се постараят да си набират нужните лекарства. Свършване на опаковка лекарство може да докара до съществени последствия, сподели медикът.

Тя предложи околните на болните да имат ангажимент да наблюдават и набират медикаментите. Когато имат недоволства, не трябва да се задържа визитата - по телефона или по интернет да не се изпусне момента, в който подобен пациент да бъде признат в болница.

Много пациенти са се възползвали от това приложение. Първоначалната концепция беше да си помогнем в триажа на " Пирогов " и се радваме на огромен интерес.

За приложението, на което хората се записват за COVID-19, тя изясни, че една от задачите на това приложение е пациентите да не дойдет в " Пирогов ". Излишното скупчване на пациенти може да увеличи риска за пациента, за личния състав, а пациент, който е извънредно нуждаещ се, може да чака повече.

Излишното отиване с по-леки признаци може да попречи на вярната обработка на пациента, изясни доктор Миланова.

На финала тя прикани жителите: " Останете си у дома ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР