Присвояването от генеративен изкуствен интелект (ИИ) на самоличности на популярни

...
Присвояването от генеративен изкуствен интелект (ИИ) на самоличности на популярни
Коментари Харесай

Пандемия от кражба на самоличности с ИИ заплашва потребителите

Присвояването от генеративен изкуствен интелект (ИИ) на самоличности на известни лица от телевизионния екран, артистичния свят и политическата сцена, както и на престижи в медицинските и други науки е все по-често срещано и познато събитие освен в международен мащаб, само че и в българската реалност.

Зложелатели „ завладяват “ облици и гласове на актьори, политици, учени и благодарение на ИИ основават видеа и изображения за осъществяване на заблуди и измами, които костват на хората пари, стрес и доста изгубено време, споделят от некомерческата платформа " Ние, потребителите ".

Неслучайно Потребителският интернационал избра тази остро настояща тематика за мото на тазгодишното честване на 15 март – дата, избрана за Световен ден на потребителите и трансформирала се в знакова за припомняне на правата на купувачите и поощряване на отстояването им.

Генеративният ИИ завзема цифровия свят и има незабавни проблеми за отбрана на потребителите, които би трябвало да бъдат решени. Последиците ще обзет опасности, свързани със отбраната на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР