Пристигнаха новите легла за Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ „Христо Ботев“

...
Пристигнаха новите легла за Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ „Христо Ботев“
Коментари Харесай

Мартин Харизанов: Пристигнаха новите легла за АГО на врачанската болница, дарени от местни НПО-та /снимки/

Пристигнаха новите кревати за Акушеро-гинекологичното поделение на МБАЛ „ Христо Ботев “ във Враца, видя кореспондент на организация BulNews.
Те се създават в Турция и бяха докарани през днешния ден от фирма-доставчик от Стара Загора.
Припомняме, че преди към 2 месеца бе извършена Вечеря с идея: „ С задача за бъдещето! За ДЕЦАТА и МАЙКИТЕ на Враца! “. Събитието бе проведено от сдружението „ Врачанофили “, чийто ръководител е предприемачът Мартин Харизанов.
Целта на мероприятието бе да бъдат събрани средства за подкрепяне на отделението по Акушерство и гинекология на врачанската болница. Тогава сдружението, в чието управление са и Владимир Миленков и Николай Николов, събра 34 500 лв., към които предприемачи от региона прибавиха още от персоналните си средства, с което сумата набъбна до 40 000 лв..
Веднага бяха поръчани и нужните 15 профилирани кревати, които са на стойност към 20 000 лв.. От през днешния ден те публично влизат в приложимост, с цел да могат родилките да се усещат добре и да се радват на рожбите си в комфортни и съвременни кревати.
Новите кревати дойдоха при голям медиен интерес. Д-р Борис Петров – завеждащ отделението, благодари пред публицистите за навременното подаяние и заяви детайлности за положението на АГО-то.
„ С останалите 20 000 лв. ще бъде изработен ремонт на Акушеро-гинекологичното поделение “, сподели Мартин Харизанов.
Последователно ще бъде възобновено всяко помещение, до момента в който бъде актуализирано цялото поделение. Така бебетата и майките от Враца и района ще се усещат спокойни в удобна атмосфера и ще имат всичко, което им е належащо.
Преди да бъде стартират ремонтът обаче, подобен ще бъде осъществен в Детското поделение на болничното заведение, което се намира над АГО-то. Там ще бъдат актуализирани баните и тоалетните, защото проблемите в Акушеро-гинекологичното поделение идват от зле направена хидроизолация преди години, в резултат на което има големи течове. Местен цех е поел ангажимент всички проблеми в Детското поделение да бъдат позволени до лятото, като по-късно се чака да бъдат стартирани и ремонтните действия в АГО-то.
Мартин Харизанов приканва всеки, който има опция да отдели от средствата си – да го направи, без значение от сумата. Така цялостният ремонт на Акушеро-гинекологичното поделение на врачанската болница ще бъде доста по-бързо и качествено изработен.
Защото ДЕЦАТА и МАЙКИТЕ на Враца го заслужават!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР