Пристигнаха документи на "Гранична полиция", данните които са събрани са

...
Пристигнаха документи на "Гранична полиция", данните които са събрани са
Коментари Харесай

Арнаудова с подробности за частния самолет, излетял без проверка от летище София


Пристигнаха документи на "Гранична полиция ", данните които са събрани са от лицата, които са пътували, от разпити на двама чиновници на летище София, както и от видеокамерите. Това съобщи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова на брифинг с детайлности за частния аероплан, изхвърчал без инспекция от летище София.

"Прокуратурата в София е решила, че данните, които са изпратени не са от тяхна подготвеност,. Престъплението, което ще се проверява не е за нелегално прекосяване на границата, а за неточност осъществена от страна на чиновниците на летището ", добави тя, съобщи кореспондент на Novini.bg.

"Само едно лице е било тествано. Ще се откри чие е нарушаването - на чиновниците на "Гранична полиция " или на чиновниците на летище София ", добави представителят на основния прокурор.

"Престъплението е съзнателно и то ще се проверява като такова. Започваме инспекция. Чух, че водачът е платил летищните такси, само че това не е изяснено. Въпросът е за какво чиновниците на "Гранична полиция " не са известени, че има полет и пасажерите е трябвало да бъдат тествани ", разкри Арнаудова.

"Затворникът се е освобождавал със съдействието на трима надзиратели на вътрешен и външен портал. Лицето изтърпява наказване за присъединяване в проведена незаконна група за кражба на коли, в размер на 6, 8 години затвор. Той е излизал за денем, като се е прибирал вечер в пандиза. Ще проверяваме и дали излизането на пандизчията има общо с кражбите на коли, осъществени същия ден ", разяснява тя по отношение на задържаните надзиратели, пускали нарушител от Варненския затвор.

"Той е имал телефон вътре в пандиза, хванахме го със СРС-та, като чиновниците ни са изчакали някой от надзирателите да му се обади ", приключи Румяна Арнаудова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР