Пристигането на бразилската звезда Неймар в ПСЖ предизвика земетресение в

...
Пристигането на бразилската звезда Неймар в ПСЖ предизвика земетресение в
Коментари Харесай

Неймар стартира нова ера за Лига 1

Пристигането на бразилската звезда Неймар в ПСЖ провокира земетресение в международния футбол. Тимът от френската столица сподели, че принадлежи към най-големите в света. Парижани освен похарчиха рекордните 222 милиона евро за един състезател, само че и привлякоха същинска суперзвезда на футбола.

25-годишният бразилец дебютира в Лига 1 с гол и асистенция при визитата на Гинган (3:0), а в първия си мач на „ Парк де Пренс “ против Тулуза (6:2) блесна с два гола, две асистенции и една извоювана дузпа. Тези два мача привлякоха милиони нови почитатели за Лига 1, а ползата към френското състезание и ПСЖ не стопира да пораства. Това ще продължи и в идващите месеци и години.

Редакторите и кореспондентите на Goal.com от целия свят описаха по какъв начин е забелязан този исторически трансфер в техния район и какви са реакциите.

Инаси ОЛИВА (кореспондент от Барселона в Испания): „ Когато човек огледа обстановката в ПСЖ, схваща бързо, че Насер Ал Хелайфи убеди Марко Верати да остане в Париж най-много с привличането на Неймар. ПСЖ в този момент е мерителната летва в международния футбол, когато става въпрос за финансови благоприятни условия. А те имат и един отбор, който може да играе за всички титли. Те бяха и преди този момент един добър тим, липсваше им единствено една огромна звезда. Сега взеха една от най-големите звезди, която няма да слуша за имената на Лионел Меси или Кристиано Роналдо. Двамата към този момент на 30 и по-стари. Мисля, че прехвърлянето на Неймар отбелязва старта на една нова епоха. В тази епоха ПСЖ ще излезе на върха, а Барселона в случай че не се оправи с нещата, напълно скоро няма да е измежду топ тимовете “.

Фелипе ТОРЕС (кореспондент от Бразилия): „ Трансферът на Неймар в Париж за нас в Бразилия беше една огромна изненада. Всичко изглеждаше по този начин, като че ли той се усеща доста добре на страната на Лионел Меси и Луис Суарес в Барселона. Освен това той харесваше доста града! Всеки очакваше, че Неймар ще изиграе един мощен сезон в Испания преди международното състезание идващото лято. Естествено всички ние знаехме, че Неймар има своите персонални цели: Той желае да е най-хубавият състезател в света. На страната на Меси щеше да е мъчно за него да реализира това. При ПСЖ той може да бъде огромната звезда. В ПСЖ има доста бразилци и Неймар наподобява ще е доста благополучен и удовлетворен. Там е неговият късмет да стане огромна звезда. Със сигурност ПСЖ има доста нови почитатели в Бразилия. Цялата страна е за #Njr10 “.

Максимилиан ШМЕКЕЛ (кореспондент от Германия): „ Преминаването на Неймар в ПСЖ е противоположна точка за приемането на клуба съществено в цялата френска лига. Те привлякоха наследника на Лионел Меси и Кристиано Роналдо. ПСЖ сподели, че клубът е подготвен да се мери с Реал (Мадрид) и най-сетне да завоюва Шампионската лига. От една страна Неймар е единствено един единствен състезател, само че от друга той е повече от един футболист. Хората в действителност са заинтригувани да го видят да играе. Всеки футболен почитател в Германия е очарован от развиването на ПСЖ, който стартира една нова епоха “.

Ронан МЪРФИ (кореспондент от Великобритания): „ Трансферът на Неймар в ПСЖ за 222 милиона евро е доста дискутиран във Англия. Почти всички треньори в топ тимовете се изрекоха за този трансферен връх. Жозе Моуриньо бе впечатлен от решението на ПСЖ да похарчи толкоз доста за бразилеца. Той сподели на публицистите: „ Не мисля, че той е прекомерно безценен за 222 милиона евро. Неймар е един от най-хубавите играчи в света, неговата рекламна стойност е висока и ПСЖ сигурно е помислил за това “. Трансферът в действителност е още по-голям и за Ливърпул, тъй като раздялата на Неймар с Барселона стана причина каталунците да желаят още повече Филипе Коутиньо. От позиция на футболните почитатели прехвърлянето ще провокира по-голям интерес към Лига 1 и да се приказва повече за това състезание. Трансферът на Неймар би могъл да е повратна точка за френския хайлайф. ПСЖ може да бъде броен измежду любимците в Шампионската лига, което значи, че пробивите като този на Монако до полуфиналите предишния сезон ще станат по-чести за френските отбори.

Мед ТАХА (кореспондент от Саудитска Арабия): „ Преминаването на ПСЖ в Неймар естествено бе записано и в Близкия Изток и Арабия. Там европейският футбол е все по-следен от локалните шампионати в района. Навсякъде имаше полемики за прехвърлянето. Неговото публично показване във френския клуб бе гледано във всички кафенета и никой не искаше да пропуща неговия дебют против Гинган, макар че мачът бе едновременно с тези за Суперкупите в Испания и Италия. Мачовете на ПСЖ в Лига 1 и Шампионската лига ще станат още по-интересни. Очакванията към тима ще станат още по-големи “.

Бенджамин ВАЛЪНТАЙН (кореспондент от САЩ): „ Както в по-голямата част от света, по този начин и в Съединени американски щати хората бяха шокирани от високата трансферна сума, която ПСЖ заплати. След първичната изненада хората чакат с неспокойствие по какъв начин ще се развие всичко това. Феовете желаеха просто да видят Неймар с екип на ПСЖ. Един интерес, който без него нямаше да го има към срещите на ПСЖ и Лига 1. Любопитният въпрос при всичко това дали високата инвестиция ще бъде възнаградена с купа в Шампионската лига. Много хора ще гледат шампионата напролет и ще хвалят прехвърлянето, в случай че нещата вървят добре, и ще подлагат на критика, в случай че за ПСЖ това не действа “.

Агунг ХАРСЯ (кореспондент от Индонезия): „ Не е единствено мега трансферната сума. Трансферът на Неймар и същинско изказване от страна на ПСЖ. Клубът даде ясно да се разбере, че желае да принадлежи към най-великите тимове в света. Първо си избра жълт екип за гостуванията и по-късно притегли бразилска звезда. Това е интелигентен шахматен ход. Сега ПСЖ ще бъде подкрепян в Индонезия от всички почитатели, когато играе. Трансферът ще увеличи интереса към Лига 1. Феновете ще наблюдават програмата на шампионата и ще чакат Неймар да се появи на терена. Но тази Лига 1 е освен това. Много известни имена отидоха във Франция, изключително треньори, които имат положително добро име: Унай Емери, Лусиен Фавър, Клаудио Раниери, Марсело Биелса и Руди Гарсия. И естествено треньорът на Монако Леонардо Жардим заслужава положителни думи. ПСЖ ще завоюва от прехвърлянето на Неймар, само че и цялата Лига 1, която ще е в светлините на прожекторите за доста заинтригувани почитатели “.

Федерико КАСОТИ (кореспондент от Италия): „ Трансферът на Неймар естествено и в Италия бе на челните страници. От една страна има една за италианските почитатели, които са наясно, че нито един клуб от Италия, даже и Ювентус, не може да си разреши такава сума за трансфер. Те виждат, че златните времена на Серия „ А “ са отминали. При почитателите на Юве има угриженост, че Пауло Дибала може да поеме към Барселона като заместител на Неймар. Ювентус му даде номер 10, а слуховете понижиха. Лига 1 ще бъде следена в Италия. Трансферът на Неймар сигурно ще увеличи известността на лигата. Затова и ПСЖ притегли доста играчи от Серия „ А “ при започване на огромните си вложения “.

Превод от немски: Георги Красимиров Георгиев/БЛИЦ СПОРТ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР