"Пристанище Видин" ЕООД ще може да продаде моторния кораб "Ураган",

...
"Пристанище Видин" ЕООД ще може да продаде моторния кораб "Ураган",
Коментари Харесай

Продават активи от капитала на Пристанище Видин

"Пристанище Видин " ЕООД ще може да продаде моторния транспортен съд "Ураган ", който е част от имуществото на държавната компания, откакто получи позволение за това от Министерския съвет. Кабинетът ще предложи на Народното събрание да вземе решение за приватизация на този актив, оповестиха от държавния пресцентър.

Мотивът е, че този речен съд не се употребява в главната активност на сдружение, а оперирането му води до огромни разноски за неговата поддръжка.

В случай, че Народното събрание вземе решение за продажба, процедурата ще бъде осъществена от Агенцията за приватизация и следприватизационен надзор по реда на Закона за приватизация и следприватизационен надзор.

Територията и акваторията на "Пристанище-Видин " ЕООД съставлява обществена държавна благосъстоятелност. В днешно време пристанището е обособено като комерсиално сдружение (през 1994 г.) със 100 % държавно присъединяване. Дейността си реализира посредством един пристанищен терминал: "Пристанище Видин - Център ", който заема десния бряг на река Дунав.

Пристанището е ситуирано в централната градска част на Видин. Разполага с кейова стена с дължина 1440 метра накривен вид. Пред кея са инсталирани четири понтона за приемане и бункеровка на български и задгранични кораби за входни и изходни контроли.
Съществуващата постройка на речна гара е разположена с добра функционалност в информационните връзки сред трите пътнически транспортни обекта в града, а точно: ж.п. гара, авто гара и речна гара, създавайки къси пътища за идващи и заминаващи пасажери, без нуждата от спомагателен автотранспорт.

На територията на град Видин се пресичат два паневропейски транспортни коридора № 4 (през Крайова за София) и № 7 (по река Дунав), което дава опция на пристанището да стане разпределителен център на артикули и товари сред изток и запад.

"Пристанище Видин " е първото огромно пристанище по течението на река Дунав за българския сектор на реката, както и първото дунавско пристанище, станало обществено по силата на Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България.
Пристанището разполага с добре развита инфраструктура - автомобилни и водни връзки, представляващи основни европейски коридори също и доста наличие на интернационален авто превоз и така нататък

"Пристанище Видин " ЕООД дава понтонни услуги на кораби от вътрешното и интернационално корабоплаване, доставяне с вода и ел.енергия, качване и слизане на пасажери.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР