Прищина/Вашингтон. Президентът на Съединените американски щати Джо Байдън номинира Джефри

...
Прищина/Вашингтон. Президентът на Съединените американски щати Джо Байдън номинира Джефри
Коментари Харесай

„Независен“ : Джефри Ховениер е новият посланик на САЩ в Косово

Прищина/Вашингтон. Президентът на Съединените американски щати Джо Байдън номинира Джефри Ховениер за нов дипломат на страната в Косово, оповестиха медиите в Прищина, цитирайки известие от Белия дом, написа скопският вестник “Независен “ .

Ховениер ще наследи Филип Коснет, който беше номиниран за дипломат в Прищина от някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп тъкмо преди три години, през юли 2018 година, за началник на американската дипломатическа задача в Косово.

Подобно на Коснет, новият дипломат в Прищина идва от позицията на заместник-посланик в Турция. Преди това той е служил в посолствата на Съединени американски щати в Хърватия, Гърция, Панама, Парагвай и Перу и е бил част от екипа на специфичния делегат на Организация на обединените нации за статута на Косово. Освен това той е бил шеф за Централна и Югоизточна Европа в Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати. Владее немски, гръцки, хърватски и испански.

Според кореспондента на Македонската осведомителна организация (МИА) от Прищина информацията за скорошното овакантяване на сегашния дипломат на страната в Косово е доказана от самия него, който поздрави своя правоприемник за новата задача в „ Туитър “.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР