Прищина. Косовският премиер Албин Курти казва, че правителството, което оглавява,

...
Прищина. Косовският премиер Албин Курти казва, че правителството, което оглавява,
Коментари Харесай

Прищина към Белград: Битката продължава. Ще установим пълна реципрочност

Прищина. Косовският министър председател Албин Курти споделя, че държавното управление, което оглавява, " се готви да откри цялостна взаимност със Сърбия ", цитира думите му скопското електронно издание “МКД “ .

Той добави, че " не може всичко да се направи едновременно ".

Курти сподели пред косовската телевизия KTV, че е показал предложение за взаимност по отношение на правата на националните малцинства " в Косово и Сърбия " на срещи в Брюксел, само че предлагането е било отхвърлено.

„ Ние сме добре готови, с цел да няма неуспех, когато установим цялостна взаимност. В момента имаме взаимност за регистрационните табели, само че ще я използван и в други области. „ Битката продължава, ще използван взаимност, само че не можем да създадем всичко едновременно “, сподели косовският министър председател.

Курти сподели, че има вяра, че ще бъде открита цялостна взаимност, само че добави, че държавното управление на Косово би трябвало да приложи тактики, които биха създали реципрочността работеща.

Той отхвърли да му е отказана виза за Съединени американски щати и добави, че кабинетът му се готви за визитата му там през идната година.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР