Прищина издаде международна заповед за арест на сръбски политически лидер

...
Прищина издаде международна заповед за арест на сръбски политически лидер
Коментари Харесай

Косово с международна заповед за арест на сръбски лидер

Прищина издаде интернационална заповед за арест на сръбски политически водач в Косово, който избяга в Сърбия, откакто беше упрекнат по отношение на политическо ликвидиране , разгласи прокуратурата, представена от Агенция Франс Прес.

Заповедта се основава на " съществени съмнения " , че Милан Радойчич, политически съдружник на Белград, е забъркан в убийството на различен косовски сърбин - Оливер Иванович , който бе убит през януари 2018 година, прецизираха от прокуратурата.
 Вучич се превъплъти в Робин Худ: Доставя храна на сърбите в Косово през планината
Вучич се превъплъти в Робин Худ: Доставя храна на сърбите в Косово през планината

Четири сръбски общини в Северно Косово остават правилни на Сърбия и намерено бойкотират

Оливер Иванович беше един от дребното етнически сръбски политици в Косово, които подлагаха на критика политиката на Белград към някогашната сръбска провинция. Той беше убит в северния град Митровица пред централата на ръководената от него партия.

В края на ноември 2018 година косовските специфични полицейски елементи се о питаха да арестуват Радойчич, предприемач и заместник-председател на партията " Сръбска листа ", по съмнение, че е забъркан в убийството на Иванович, само че 41-годишният избяга.
 Харадинай: Сърбия още веднъж дестабилизира Косово
Харадинай: Сърбия още веднъж дестабилизира Косово

Доминираното от сърби Северно Косово затвори магазини поради 100%-те мита

Милан Радойчич разяснява по-късно пред сръбска медия от незнайно място, че " няма нищо общо с убийството на Оливер Иванович ". Оттогава постоянно се появява на публични събития в Сърбия, където президентът Александър Вучич твърди, че е почтен.

В сряда Вучич повтори, че сръбската полиция и разузнаване са открили, че Радойчич " не е взел участие по никакъв метод в убийството на Оливер Иванович ".

Преди да бъде погубен Иванович завяваше, че той и фамилията му са получавали закани поради рецензията му към политиката на Белград във връзка с Косово. Той също по този начин твърдеше, че е имало " неофициални центрове на властта " в Митровица и че Радойчич е един от основните играчи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР