Пришълците от Азия спят в чували като прасенца, разказват пък

...
Пришълците от Азия спят в чували като прасенца, разказват пък
Коментари Харесай

Бивш граничар, превозил 12 мигранти с магарето си, зове министъра да отсече горите край границата

Пришълците от Азия спят в чували като прасенца, описват пък Донка и Динко от ямболското село Каравелово

На вътрешния министър му предай да изрежат дърветата по цялата граница, тъй като там се крият мигрантите. Това сподели в диалог с кореспондента на бТВ Дани Атанасова Гино Василев от ямболското село Саранско. Той споделя, че е някогашен граничар и се хвали, че към този момент е докарал 12 бежанци с магарето си. 

„ Те идват при мен. Давам им вода. Жената им дава шпеков колбас. Вече привикнаха. Те се научиха. Идват в центъра, купуват самун. Вода им дават “, споделя някогашният граничар. 

Донка и Динко Георгиеви от село Каравелово пък разкриха, че мигрантите хъркали в ламаринената автобусна спирка. Спят в найлони като прасенца, прецизира възрастният мъж, а брачната половинка му прибавя, че виждала авантюристите от Азия, тръгнали към Европа. Били момчета на 16 години, нямало измежду тях дами. Били боси и с раздрани облекла. Тя им давала самун и сирене, купувала им и кафета.

„ И по 15 минават, и по десетина. Дойдат и ги заловен тук служителите на реда. Ние ги съжаляваме. Какво да ги вършим? “, пита старата дамата. 

Според нея потокът на мигранти не понижава. Това удостоверяват и други поданици на селото. 

Нарушителите се криели в гората, а маршрутът им е към селата Робово и Тамарино. След това се качват на основния път към София.

„ Тук минават множеството непосредствено. При нас остават тези, които са изгубени или комплицирани. В гората има пътеки, по които се движат. Пак си минават. Официалната статистика не знам от кое място я взимат. Ние тук ги виждаме. Дори лятото в огромните жеги в гората стопират и си почиват “, уточни кметът на село Сламино Иван Иванов.

Село Саранско е друга спирка на мигрантите. Всеки от локалните има преживелица с тях.

Според жителите на пограничните села нарушителите не са нападателни и произшествия досега няма. На този декор от Районната прокуратура в Ямбол споделиха, че от началото на годината са формирани 12 досъдебни производства за каналджийство.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР