Присъединяването към НАТО е най-добрият избор, който е правила България.

...
Присъединяването към НАТО е най-добрият избор, който е правила България.
Коментари Харесай

Леа Коен: Присъединяването към НАТО е най-добрият избор, който е правила България

Присъединяването към НАТО е най-хубавият избор, който е правила България. Страната ни може да спи умерено за своята сигурност. Това е извънредно значима привилегия. Това сподели за " Фокус " политикът и някогашен дипломат в Бенелюкс Леа Коен по отношение на 19 години от присъединението на България към НАТО, който се навършват през днешния ден.

По думите ѝ датата на присъединението на България към НАТО е доста по-рано, когато страната ни е взела политическото решение да напусне руския набор.

" Това беше най-решителната политическа крачка, която България беше предприемала от десетилетия насам. Това бяха доста и разнообразни стадии – България първо имаше посланичество, по-късно стана член на Съвета за съдействие и така нататък Така че тя към този момент представляваше част от натовското семейство ", добави Коен.

Тя уточни, че цялата виталност на Алианса се е активизирала след началото на войната сред Русия и Украйна.

" Тази война провокира една взаимност на силите на Алианса. Това е извънредно позитивно, тъй като точно в този момент Алианса дава отговор на експанзията на Русия ", сподели още Коен.

Бившият дипломат счита, че Алиансът постоянно е бил в изискванията на провокации.

" Той уголемява своето въздействие. Това е добра вест, тъй като уголемява чадъра на сигурност над Европа. България е един пълноправен член на НАТО, който би трябвало да извършва своите отговорности, по този начин както е по контракт. Не виждам някакви особени проблеми ", добави Коен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР