Присъда от 1 година затвор с тригодишен изпитателен срок т.е.

...
Присъда от 1 година затвор с тригодишен изпитателен срок т.е.
Коментари Харесай

Лекар осъден на първа инстанция заради немарлива работа при фатално завършило раждане

Присъда от 1 година затвор с тригодишен изпитателен период т.е. условна е получил на първа инстанция лекар-ординатор от Видин – тъй като поради немарливата му работа е бил лишен шансът на майка да роди живо момченце, оповестява прокуратурата на формалния си уебсайт.
От известието излиза наяве, че лекарят е работил в МБАЛ „ Св. Петка “ АД във Видин. Посочено е, че при процеса на раждане той е употребявал така наречен способ на Кристелер. Това е способ, при който се притиска корема на майката, с цел да бъде избутан плода и поради който през годините в България имаше няколко огромни абсурда, защото практиката е считана за доста рискова в редица страни – припомнете си детайлности в този материал!
По закон (чл. 123, алинея 1 от Наказателния кодекс), " който аргументи другиму гибел заради неведение или немарливо осъществяване на занимание или на друга правно регламентирана активност, представляващи източник на нараснала заплаха, се санкционира с отнемане от независимост от 1 до 6 години ". В този случай лекарят е подхванал раждане без диагностично-терапевтичен проект, не е провел нужните прегледи за изясняване на акушерския статус на дамата, тоновете на плода не били проследявани в динамичност с акушерски екран, каквато е рутинната процедура, а били слушани еднократно. Не се е съветвал и с шеф на акушеро-гинекологичното поделение или негов заместител – това е било наложително при патологично раждане или секцио.
Присъдата може да бъде обжалвана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР